Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Füzeler Suriye'ye çevrildi

Füzeler Suriye'ye çevrildi

Füzeler Suriye'ye çevrildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2345 Beğen : 0

Suriye’nin Doğu Akdeniz semalarında Türk jetini düşürmesine misilleme olarak hükümetin angajman kurallarını değiştirdiğinin ilan etmesinin ardından sınırdaki hareketlilik sürüyor. Sınıra askeri sevkıyatı hızlandıran Türk Silahlı Kuvvetleri , Kilis ve Reyhanlı’da sınıra füze rampaları yerleştirdi. Füzelerin namluları da Suriye’ye çevrildi. Gaziantep 5. Mekanize Zırhlı Tugayı General Ataman Kışlası’ndan Kilis’e sevk edilen Atılgan ve Zıpkın modeli Stinger füzeleri, sınırdaki Öncüpınar Sınır Karakolu’na yerleştirildi. Önceki gün Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş sınırda incelemelerde bulunmuştu. İskenderun’daki 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan Reyhanlı ilçesindeki 3. Piyade Hudut Birliği’ne sevk edilen füze rampaları da birlik içinde konuşlandırıldı. Hazır halde bekleyen birlikte stinger füze barındıran, zırhlı personel taşıyıcı da yer alıyor. Dün Gaziantep ’e giden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da sınır bölgesindeki birlikleri denetledi. Füze ile uçaksavar bataryalarını Suriye’yi hedef alacak şekilde yerleştirmesi Kilislileri tedirgin etti. Kilisliler “Tarlamıza girmeye korkuyoruz. Biz savaş istemiyoruz” diye konuştu. Suriye’den sığınmacı geçişi de artarak devam ediyor. Son günlerde Türkiye ’ye geçiş yapan Suriyelilerin taşınmasında zırhlı araçlar da görev alıyor.

Urfa'da füze rampaları konuşlandırıldı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bazı askeri birliklere sevk edilen füze rampalarının konuşlandırıldığı görüldü.

Suruç'a önceki gün konvoyla gönderilen askeri araçlardan bazıları, sınır bölgesinde 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı birliklerde görev almaya başladı.

Bu kapsamda sınır hattındaki karakollara gönderilen füze rampalarının birliklerin içerisine konuşlandırıldığı görüldü.

‘Suriye de yığınak yapıyor’
Geçen aylarda Suriye ordusu da muhaliflere karşı operasyonlar çerçevesinde Türkiye sınırına yakın bölgelere askeri araç, tank ve uçaksavar ile keskin nişancıları yerleştirmişti. Muhalif Özgür Suriye Ordusu’na bağlı askeri şûranın başkanı Mustafa Şeyh, Suriye’nin Türk sınırına 15 km mesafede askeri yığınak yaptığını söyledi. Şeyh’e göre Halep’in 25 km dışında 170 tank desteğinde 2500 asker konuşlandırıldı.

TÜRKİYE ’NİN SINIRDAKİ YIĞINAĞI VE GÜÇ DENGESİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler