Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Fransız mizah dergisine silahlı saldırı: 12 ölü

Fransız mizah dergisine silahlı saldırı: 12 ölü

Fransız mizah dergisine silahlı saldırı: 12 ölü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2957 Beğen : 0

Fransız haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine üç kişi tarafından düzenlenen silahlı baskında, gelen ilk bilgilere göre 12 kişi öldürüldü

Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık yayın yapan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine düzenlenen silahlı baskında ilk bilgilere göre 12 kişi öldürüldü.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo Paris'teki merkezine saldırı düzenlendi, olayda ikisi polis 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırının nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itrafiye sevk edildi. Saldırıda 5'i ağır 10 kişinin de yaralandığı belirtiliyor

Dergiye kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 11 kişiden 6'sının durumunun ağır olduğu bildirildi. Görgü tanıklarının ifıadesine göre 2 siyah kapşonlu adam ellerindeki kalaşnikoflarla binaya girdikten sonra uzun namlulu silahlarla gelişi güzel ateş ettikten sonra binadan kaçarak uzaklaştığını kaydetti.

Paris'teki Richard Lenoir bulvarındaki binasına düzenlenen saldırıdan, olay yerinde bulunan polis aracı da etkilendi. Polis aracına çok sayıda kurşun isabet ederken, iki polis öldü ve bir polis de yaralandı.

Dergi 2009 yılında Hz.Muhammed (S.A.V) ile ilgili bir karikatür yayınlamış ve büyük tepki toplamıştı. Dergi geçtiğimiz yıl da, Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'le ilgili rahatsız edici karikatürler yayınlamıştı.

HOLLANDE KABİNEYİ OLAĞANÜSTÜ TOPLUYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından Fransa kabinesini acil toplama kararı aldı. Fransa alarm seviyesini en üst seviyeye yükseltti.

Hollande açıklamasında, "Bugün 11 kişiyi kaybettik. Bakanlarımıza toplantı yapma çağrısında bulundum. Alarm halinde en üst seviyedeyiz." dedi. Hollande önümüzdeki saatler içerisinde daha detaylı bir açıklama yapacağını söyledi.

DERGİ BAĞDADİ'NİN KAİKATÜRÜNÜ YAYINLAMIŞTI

Dergi yılbaşında IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin karikatürünü yayınlamıştı. Karikatürde, "...özellikle sağlık" notu yer alıyordu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler