Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Fransa'da fuhuşu bitirme sözü verdi

Fransa'da fuhuşu bitirme sözü verdi

Fransa'da fuhuşu bitirme sözü verdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2092 Beğen : 0

Fransız pazar gazetesi Journal du Dimanche’a konuşan kabinenin en genç bakanı Najat Vallud Belkacem, “Bir uzlaşma konferansı toplamak istiyorum. Bunu fuhuş yasaklanmalı mı sorusunu sormak için toplamayacağız. Bu konuda netiz, fuhuş yasaklanmalı. Ama bunu uygulayacak yol, yöntem ve araçlar neler, bunları bulmak için toplanacağız” dedi.

‘Naif değilim, uzun sürecek’
Fransa ’da siyasetin yükselen yıldızı Fas asıllı bakan şöyle konuştu: “Elbette naif değilim. Biliyorum ki bu uzun süre gerektiren bir çalışma olacak. Ama partimiz (Sosyalistler) de bunun yasaklanmasını savunuyor. Konferansta bunun için neler gerekli, eksiklerimiz neler bu ortaya çıkacak. İçişleri Bakanı Manuel Valls ile fuhuşun yasaklanması konusunda kararlıyız. Böyle devam edemez.”

Fransa ’da geçen yıl sonunda o dönemde iktidarda olan merkez sağdaki UMP ile Sosyalistler’in (PS) ortak imzasıyla bir meclis kararı teklifi verilmişti. Paris’te fuhuşun yoğun olduğu Pigalle semtinde polisin fahişelere uyguladığı kötü muamelenin sonlandırılmasını ve fahişelere giden müşterilerin cezalandırılmasını öngören karar aleyhine protesto gösterisi de düzenlenmişti.

Müşteri cezalandırılacak
Fransa ’da fuhuş değil, fuhuşla ilişkili bazı faaliyetler (müşteri aramak, genelev işletmek vb.) yasak. Araştırma komisyonundan geçse bile henüz yasa tasarısına dönüşmeyen meclis kararında ise fuhuş müşterilerinin 2 aya kadar hapis ve 3 bin 750 euro para cezasına çarptırılması isteniyor. Fahişeler “kurban” olarak görüldüğünden cezalandırılmayacak. Paris sokaklarında Çinli ve Romen hayat kadını sayısındaki artışla beraber, sokaklarda artık gündüz saatlerinde başlayan fuhuşta artış olması mahalle sakinlerinin de tepkisine yol açıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler