Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Eyleme katılan öğretmen açığa alındı

Eyleme katılan öğretmen açığa alındı

Eyleme katılan öğretmen açığa alındı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2228 Beğen : 0

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde matematik öğretmeni olan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle görevinden açığa alındı. Karara gerekçe olarak, eylemlere katıldığı sebebiyle “hakkında açılan ve devam eden davanın selameti” gösterildi. Şanlı’nın davası için duruşma tarihi bile verilmedi.

Bianet.org‘un haberine göre 26 Haziran’da Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında gözaltına alınan Ali Paşa Şanlı hakkında “gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefet”ten soruşturma açıldı. 6. Sulh Ceza Mahkemesi, Şanlı hakkında denetimli gözetim kararı verdi ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

MAAŞ KESİNTİSİ VE YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

15 Ağustos’ta görevinden alındığı yazısının geldiğini belirten Şanlı, MEB müfettişlerinin ise soruşturmaya 19 Ağustos’ta başlattıklarını vurguladı. Bu karar nedeniyle Şanlı’nın maaşının 3’te 1’i kesilecek. Açığa alınmaya gerekçe gösterilen davanın duruşma tarihi henüz belli değil. Haftada üç gün karakola imza vermeye giden Şanlı’nın yurtdışına çıkışı da yasak.

Eğitim-Sen avukatları görevden açığa alınmanın soruşturmanın gidişatını etkileme söz konusu olduğunda yaşandığını belirtirken Şanlı’nın böyle bir durumda olmadığını ifade etti. Şanlı ise kararı “Kamuoyuna gözdağı verme, baskı kurma amaçlı, siyasi bir tutum” olarak yorumladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler