Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Esnafın Nevruz isyanı

Esnafın Nevruz isyanı

Esnafın Nevruz isyanı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2401 Beğen : 0

21 Mart'tan önce izin verilmeyeceği açıklanan Nevruz kutlamalarında İstanbul sokakları savaş alanına dönmüştü.

ESNAF SALDIRGANLARDAN ŞİKAYETÇİ

Toplu taşıma araçları, otobüs, metro, metrobüs, tramvay durakları, sağlık ocakları, postaneler ve banka şubeleri ile çok sayıda işyeri, göstericilerin hedefi oldu. Eylemler sırasında en büyük zararı yine esnaf gördü. Dükkânları tahrip edilen esnaf, zararlarının eylemcilerden tazmin edilmesini istiyor.

Harekete geçen İstanbul Valiliği Hasar Tespit Komisyonu da 250 ayrı işyerinde inceleme başlattı. Resmî işlemlerin ardından Valilik, esnafın maddî zararlarını karşılayacak. Ardından da bu işyerlerine saldıranlar tespit edilerek, zararlar onlardan tazmin edilecek.

Saldırının en fazla yoğunlaştığı bölge olan Zeytinburnu'nda esnaf maddî ve manevî olarak büyük zarara uğradı. Cevizlibağ'da büfesi olan Ramazan Kaptan, "Yaklaşık 500 liralık zararımız var. Ben de Adıyamanlı Kürt'üm. Ama bu herifler, Kürtleri temsil edemez. Bunlar cahil tipler. Dükkânımızın zararı bu kişilerden tahsil edilsin." diye konuştu.

Cevizlibağ'daki bir börekçi dükkânında çalışan Kerim Çelik ise şöyle konuştu: "Olaylar başladığında kapıyı kapatıp korku içerisinde 6 müşteriyle içeride bekledik. Bu sırada yüzleri kapalı grup, burayı taş yağmuruna tuttu. Dükkânda bin 500 liralık hasar var."

"OLAYLAR SIRASINDA POLİS YOKTU"

Zeytinburnu'nun merkezi sayılan 58. Bulvar'da mobilya ve ev ürünleri işyeri bulunan Tuna Serdar, dükkânına isabet eden taşların gres yağı sürülüp ateşe verildikten sonra atıldığını söylüyor. Serdar, "6 bin liralık zararımız var. Eğer çift katlı camlar gres yağlı ateşli taşları geçirseydi dükkânda çok daha büyük hasar olabilirdi. Olaylar sırasında etrafta hiçbir polis yoktu." dedi.

Zeytinburnu'ndaki olaylarda lokantasında 70 bin liralık zarar çıkan Abdullah Topçu, içerideki klimadan duvardaki saat ve televizyona kadar bütün eşyaların parçalandığını ifade ediyor. Topçu, "Tabak çanak ne varsa kırılıp dükkânın camlarına ve yola atıldı. Olaylar sırasında burada abim vardı. Korkudan kendisini tuvalete kilitledi. 10 dakika kadar içeride kaldıktan sonra olayların bittiğini düşünüp dışarı çıktığında göstericiler, ağabeyime yazarkasayı fırlatmışlar." şeklinde konuştu.

Kozmopolit bir yapısı bulunan Zeytinburnu'nda geçtiğimiz yıl Kürt-Türk çatışması çıkarılmak istenmişti. Büyük olaylara sahne olan ilçede araç ve dükkanlar yakılmış, 60'tan fazla kişi gözaltına alınmıştı.

9 şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul Kazlıçeşme'de yasak olmasına rağmen Nevruz alanına girerek kutlama yapmak isteyen bir grup eylemci, polisin karşı koyması üzerine işyeri ve otobüs duraklarına zarar verdi. Polis, ortalığı savaş alanına çeviren 140 eylemciyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan 109'u İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, 31'i de İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Sorgusu tamamlanan 9 gösterici, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler