Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Esad yanlısı başkanın muhalif oğlu öldürüldü

Esad yanlısı başkanın muhalif oğlu öldürüldü

Esad yanlısı başkanın muhalif oğlu öldürüldü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2110 Beğen : 0

Yerel kaynaklar, Şebbiha güçlerinin, dün Esad yanlısı siyasi partilerinden Suriye Ulusalcı Toplum Partisi Başkanı Ali Haydar'ın oğlu İsmail Haydar ve arkadaşı Fadi Atavana'yı öldürdüğünü bildirdi.

Suriye Ulusalcı Toplum Partisi Başkanı Haydar, yaptığı açıklamada, oğlu ve arkadaşıyla ilgili taziyeye ihtiyaç duymadığını dile getirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise Haydar ve Atavana'nın, Humus-Misyaf karayolunda muhalif bir grup tarafından otomatik silahlarla taranarak öldürüldüğünü iddia etti.

Öte yandan Şam Haber Ağı (SNN), SANA'nın iddiasını yalanlayarak, öldürülen iki gencin muhaliflerle birlikte çekilmiş fotoğraflarını yayımladı.

SNN, Haydar ve Atavana'nın Misyaf şehrinde muhalif gösterileri örgütleyen aktivistler olduğunu ve bugün binlerce kişinin iki genç için cenaze töreni düzenlediğini belirtti.

Bu ayın başında da, Ulusal Birlik listesinden parlamento adayı olan Abdülhamit Hasan El Taha'nın Dera kentinin Busra meydanında düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Milletvekili adayının öldürülmesinde Suriye rejimi ile muhalifler bir birilerini suçlamıştı.

Mayısın 7'sinde yapılacak halk oylaması öncesinde milletvekil adaylarına ve çevrelerine silahlı saldırılarda bulunuluyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler