Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erzurum'da 115 kişi zehirlendi

Erzurum'da 115 kişi zehirlendi

Erzurum'da 115 kişi zehirlendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2391 Beğen : 0

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yemekten yiyen hasta, hasta yakını ve hastane çalışanlarından 115 kişi, mide bulantısı ve kusma şikayeti üzerine hastanede tedavi altına alındı.

Tedavisi süren 115 hastanın hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Tahkikat başladı

Bu arada, Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) çıkan yemekten yiyen ve zehirlenme şüphesiyle 115 kişinin tedavi altına alınmasıyla ilgili, idari tahkikat başlatıldığını söyledi.

BEAH'ta çıkan yemekten sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle tedavi altına alınan hastaları ziyaret eden Vançelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, mide bulantısı ve kusma şikayetinden tedavi altına alınan hastalara serum tedavisi uygulandığını ifade etti.

Söz konusu 115 hastanın sağlık durumlarının iyi olduğunu ve kontrollerinin devam ettiğini belirten Vançelik, şunları kaydetti:

"Akşam saat 21.30'da çıkan yemekten yiyen hasta, hasta yakını ve hastane çalışanlarının aralarında bulunduğu 115 kişide mide bulantısı ve kusma şikayeti görülmüştür. Hastanemiz acil servisinde anında gerekli müdahaleler yapılarak, hastalar kontrol edilmiştir.

Söz konusu hastaların sıvı kaybı olması nedeniyle serum tedavisi uygulanmıştır. 115 kişinin sağlık durumları iyi ve önemli bir tıbbi sorunları bulunmamaktadır. Aynı yemekten hasta, hasta yakını ve hastane çalışanı olmak üzere bin 300 kişi yemiş ve sadece 115 kişide söz konusu şikayetler görülmüştür. Hastaların farklı bir hastaneye veya sağlık kuruluşuna
sevki söz konusu değildir. Bütün hastalar burada tedavi altına alınmıştır."

Konuyla ilgili idari tahkikatın başlatıldığını ifade eden Vançelik, "Yenilen yemeklerden analiz yapılması için örnek alındı ve yapılacak analizin ardından sorunun hangi yemekten kaynaklandığı belirlenecek. Yenilen yemek üç çeşit. Bunlar çorba, tavuk ve tatlı. Tahmin ettiğimiz kadarıyla şikayetler sıvı yiyeceklerden değil. Çünkü sıvı yiyeceklerden olsaydı sayı artardı. Katı yiyeceklerden olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu.

BEAH Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da hastanede tüketilen yemeklerin tamamının dışarıdan getirtilmediğini, hastanenin kendi mutfağında pişirildiğini belirterek, hastanenin hizmete geçtiği günden beri benzer bir sorunla karşılaşılmadığına dikkati çekti.

Tedavi altına alınan hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yemek yedikten sonra rahatsızlanan kişilere anında müdahale edilerek tedavileri sağlanmıştır. Meydana gelen olayın ardından hastanemizdeki görevli arkadaşlarımız gereken müdahaleyi yapmıştır. Bugüne kadar hastanemizde çıkartılan yemeklerden dolayı her zaman olumlu yanıtlar alıyorduk. İlk kez böyle bir konuyla karşılaştık."

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya ise yemeklerden alınan örneklerin analizlerinin en erken 24, en geç 72 saat içerisinde belli olacağını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler