Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Eroğlu'ndan 82. ile destek

Eroğlu'ndan 82. ile destek

Eroğlu'ndan 82. ile destek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2381 Beğen : 0

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın "KKTC Türkiye'ye bağlanabilir" sözlerine KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan destek geldi. Eroğlu, Bağış'ın önerisi için "O sözler Kıbrıs Türk halkına değil, bizimle anlaşmak istemeyen ve anlaşması için Rum tarafını teşvik etmeyen AB ve BM'yedir" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin AB üyeliğinin önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen Kıbrıs sorunuyla ilgili 'KKTC'nin Türkiye'ye bağlanması dahil her seçenek masada' demişti.

Bağışın bu açıklamaları basına 'Kıbrıs 82. il olacak' şeklinde yansıdı ve büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu tartışmaları değerlendirdi.

Eroğlu, "Aslında Sayın Egemen Bağış o sözleri Kıbrıs Türk halkına söylemiş değildir. Müzakere masasında bizimle anlaşmak istemeyen ve anlaşması için Rum tarafını teşvik etmeyen AB ve BM'ye söylenmiştir.' dedi.

Egemen Bağış'ın, her iki tarafın da kabul edeceği bir anlaşmaya varılmasını arzuladığını belirte Eroğlu Bağışın 'müzakere masasında anlaşma olmazsa o zaman bizim masamızda KKTC'nin varlığı vardır' dediğini aktardı.

Eroğlu, Bağış'ın bir gazetecinin sorusu üzerine 'KKTC'nin Türkiye'ye bağlanması masada olan alternatiflerden biridir' dediğini hatırlatarak "Ama bu mesaj Kıbrıs Türk halkına verilen bir mesaj değildir. Güneye verilen mesajdır. Dış dünyaya verilen mesajdır" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler