Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Ergenekon'daki en büyük çıkış

Ergenekon'daki en büyük çıkış

Ergenekon'daki en büyük çıkış
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2453 Beğen : 0

İnternet Andıcı Davası'nda yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bugünkü duruşmasında 'Bu iddianameye hiçbir itibarım yoktur, yetersizliğin komedisidir' diyerek salonu terk etme olayının yankıları dünya basınına da yansıdı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC,eski general mahkeme salonunu terk etti’ başlığıyla verdiği haberinde, Başbuğ’un Erdoğan’ın Başbakanlığındaki hükümeti düşürmeyi planladığı gerekçesiyle göz altına alındığını ifade ederek Başbuğ’un mahkemede Türk ordusunun devleti aşağılama yönündeki iddialara inanmadığını aktardı. BBC haberinde, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en büyük orduya sahip NATO üyesi olduğunu hatırlatarak Türk ordusunun uzun bir süre ülkenin laik yapısının garantörü olarak görüldüğünü yazdı. Ordu ve hükümetin son iki buçuk yıldır Ergenekon soruşturması dolayısıyla birbiriyle çatışma halinde olduğunu yazan BBC, Ergenekon davasının İslami köklere bağlı AKP’ye karşı olanları kapsayan bir soruşturma olduğunu şeklinde aktardı.

REUTERS: ERGENEKON’DAKİ EN BÜYÜK ÇIKIŞ

Uluslararası haber ajansı Reuters, Başbuğ’un mahkeme salonunu terk etmesinin Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan komutanların davalarındaki ilk ve en büyük çıkış olduğunu ve Türkiye kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını yazdı. Başbuğ’un yargılanmasının ordunun internet sitelerinden 2008 yılına kadar hükümete karşı anti propaganda yapma iddiaları ile ilgili olduğunu belirten Reuters, internet sitelerinin Türkiye’de kökten dinciliğin yayıldığını propaganda eden abartılı haberler yaptıklarını ve ülkeyi kaosa sürükleyen bir atmosfer yarattıkları iddiaları olduğunu aktardı.

CHİCAGO TRİBUNE: AKP’DEN ÖNCE BU YARGILAMA DÜŞÜNÜLEMEZDİ

ABD’de yayınlanan Chicago Tribune gazetesi ise haberi ‘eski general terörizm davasında kendini savunmayı reddetti’ başlığıyla duyurdu. Ordunun en üst seviyesindeki bir askerin yargılanmasının Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kurduğu hükümetten önce düşünülmesinin imkansız olduğunu yazan gazete, ordunun darbe planı soruşturmaları ile karalandığı iddialarının halen devam ettiğini haberinde aktardı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler