Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan'ın ne mal olduğunu açıklayacak

Erdoğan'ın ne mal olduğunu açıklayacak

Erdoğan'ın ne mal olduğunu açıklayacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2443 Beğen : 0

Afganistan'da 12 askerin şehit düşmesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında ana gündem maddesiydi.

Afganistan'dan gelen şehit haberi ile CIA Başkanı Petraeus'un Ankara ziyareti üzerinden hükümete ve Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, ağır konuştu.

"Bu kişi Irak'ta bizim askerlerimizin başına çuval geçiren o askerlerin komatanıydı. Sen o adamla ne konuşuyorsun? Türkiye büyük devlet de sen küçük bir Başbakansın. Senin ne mal olduğunu bu millete ben anlatacağım."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP liderinin konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

BİZDEN KOPYA ÇEKİYOR

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında açıkladığı 'Şehit Tasarısı'nı eleştirerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Afganistan'daki 12 şehidin ardından aklının başına geldiğini ileri sürdü ve şu eleştirilerde bulundu:

"Şehitlerle ilgili çok sorun var. Bugün Sayın Başbakan 'Kanun tekliflerini parlementoya getireceğiz' diyor. Biz bugüne kadar 5 tane kanun teklifi hazırlamışız. 12 askerimiz şehit olunca akılları başlarına geldi. Bizden kopya alıyorlar. Varsın alsınlar, bir şeylerin farkına varacaklarsa varsın kopya çeksinler."

MUHATABIN DEĞİL

CIA Başkanı Petraeus'un Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmenin 'devlet protokolünde' yeri olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, o görüşmeyle ilgili hükümete yüklendi:

"Geçen hafta CIA Başkanı Ankara'ya geldi. Sayın Başbakan da CIA Başkanı'nı kabul etti. Hem 'Türkiye butik devlet değil' diyeceksin hem de kendi muhatabın olmayan birini makamında kabul edeceksin.

Hatırlayalım bu kişi kimdi?

Bu kişi Irak'ta bizim askerlerimizin başına çuval geçiren o birliğin komutanıydı. Sen ne konuşuyorsun bu adamla? Başını uzatıyorsun çuval geçiriyorlar. Bu ilişkinin sorgulanması lazım. CIA Başkanı daha önce de Afganistan'daki birliklerin komutanıydı.

HATIRAMAYANLARA HATIRLATAYIM

Çuval olayından sonra Başbakan'a 'ABD'ye nota verecek misiniz?' diye sordular. Sayın Başbakan'ın verdiği yanıtı hatırlamayan varsa ben hatırlalatayım:

"Nota denilen şey müzik notası değildir. Aklınıza esince nota verilmez."

İşte bu yanıtı verdi. Sen daha cesaret edip ABD'ye soru bile soramıyorsun. Afganistan'da 12 şehit var şimdi çıkıp efeleniyorsun. 'Türkiye büyük devlet' diyorsun. Türkiye büyük devlette sen küçük bir Başbakan'sın. Allah bilir başını uzatmışsındır, senin de başına çuval geçirmişlerdir. Hem büyük devletim diyeceksin, hem de soru dahi soramayacaksın. Sonra Türkiye'de efeleneceksin. Senin ne mal olduğunu bu millete anlatacağım.

PROTOKOLDE YERİ YOK

Sayın Başbakan:

CIA Başkanı'nı devlet protokolünde olmayan bir yöntemle kabul ettin. Suriye'ye tampon bölge kurulacakmış. Bu konuşulmuş. Sana ne Suriye'den. Irak'da Müslüman kadınlara tecavüz edilirken, o askerlere başarı diledin mi dilemedin mi? Sen ona yanıt ver. Sen birilerinin tamponu olmak zorunda mısın? Türkiye onurlu bir ülkedir. Yurtta barış dünyada barış. İşin özü budur. Sen savaşa soyunuyorsun.

ULUDERE'DEN YÜKLENDİ

Hazır CIA Başkanı buraya gelmişken ortak bir basın toplantısı düzenleseydiniz de biz de Uludere'de 34 vatandaşımızın katili kimdir onu öğrenirdik.

12 DEĞİL 12 BİN ŞEHİT GELİRDİ

1 Mart 2003 tezkeresinin kabul edilmemesi Türkiye'nin Ortadoğu'daki itibarını arttırdı. Eğer o tezkere geçseydi, bugün 12 değil, 12 bin şehidimiz gelirdi o topraklardan. 1 Mart tezkeresini reddettik, binlerce şehidimizin olmasının önünü kestik.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler