Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan'dan WSJ'a: Namertsin

Erdoğan'dan WSJ'a: Namertsin

Erdoğan'dan WSJ'a: Namertsin
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2275 Beğen : 0

Erdoğan, partisinin Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'de düzenlenen Kayseri İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı.

Amerika 'da yayınlanan Wall Street Journal gazetesinin “ Türkiye 'nin uçağının Suriye sınırları içerisinde vurulduğunu” savunarak, “ Türkiye 'nin iddialarının yanlış olduğu” yönünde yayın yaptığını belirten Erdoğan, “ ABD 'de yaklaşan seçimler var, kısa bir süre önce aynı gazete yine farklı bir yayın yapmıştı, haber yalandı. Şimdi yine aynı şekilde maalesef doğru olmayan bir haberi yayınladılar. Ve Türkiye 'deki malum medya, yazılı ve görsel hemen buna sarıldılar” diye konuştu.

‘DEMEK Kİ BU GAZETE MERT DEĞİL’

“Silahlı kuvvetlerin teknik yayınları, Dışişlerimizin yaptığı yayınlar, bakanımızın yaptığı basın toplantısı. Bütün bunlara rağmen bunların hiçbirinin kıymeti harbiyesi yok, Amerika 'daki Wall Street Journal 'ın kıymeti harbiyesi var” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orada şu anda bir seçim var ve bu gazete bir siyasi hareket adına hareket ediyor. Ve şu anda orada Başkan Obama'ya karşı takınılan bir tavır bu. Ona yönelik bu gazetenin demek ki burada da uzantıları var. Bizim verdiğimiz teknik bilgilere dayalı değil, bizim verdiğimiz diplomatik bilgilere dayalı değil ama oradan bir gazeteden çıkan habere dayalı olarak yayın yapıyorlar. Diyor ki 'orada güvenilir kaynaklardan” kimmiş o kaynak? Eğer sen dürüstsen, samimiysen bu güvenilir kaynak kim açıkla. Mertlik bunu gerektirir, namertlik kapı arkasından dolaşmayı gerektirir. Demek ki bu gazete de mert değil namert bir yaklaşımla bunu yapıyor. Namerdin izinden gidenler de bu yayını yapıyor. Siz kimin yanındasınız? Kaç kere açıklama yaptık.”

Hava sahası ihlallerinin “olağan hadiseler” olduğunu ifade eden Erdoğan, “Suriye'nin helikopterleri bizim hava sahamızı 5 kez ihlal etmişlerdir. Biz hava sahamızı ihlal ettiler diye kalkıp da böyle bir yola mı tevessül ettik, yoksa uyarımızı mı yaptık? Bizim hava sahamızı ihlaller yüzlerce kez olmuştur. Ama uyarılar yapılır ve bu uyarılardan sonra da hemen sınırı tek eder veya da siz uçaklarınızla onlara sınırı terk ettirirsiniz. Bunun metodu, uluslararası uygulaması bu. Ama kalkıp da böyle bir yola tevessül etmezsin, edemezsin” diye konuştu.

Türkiye 'nin uçağının uluslararası sularda 13 mil açıkta vurulduğunu, Suriye sınırına savrularak düştüğünü kaydeden Erdoğan, Genelkurmay'ın internet sitesinde bütün teknik bilgilerin verildiğini, çizim ve haritaların yayınlandığını söyledi.
Erdoğan, “Bakın biz içeride de dışarıda da kimlerle mücadele ediyoruz, bunu anlatmak için söylüyorum” dedi.

KAYSERİ'YE 90 ESER
“Dışarıyla mücadele etmek kolay. Asıl olan ne biliyor musunuz? İçeridekiyle mücadele etmek” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Onun için ben CHP 'ye gönül veren kardeşlerime söylüyorum, sesleniyorum; ardından gittiğiniz bu genel başkan, maalesef bu ülkenin, bu milletin değerleriyle el ele, omuz omuza değil, İsrail 'in değerleriyle omuz omuza, Baas rejimiyle omuz omuza bunu bilmenizi istiyorum. Biz bütün bu olayların olduğu dönemde durmadık, usanmadık, koşuyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor. Kayseri için hız kesmeden büyük projeler yaptık. Bugün kongremizin ardından Kayseri'de bir kez daha toplu açılış töreni gerçekleştireceğiz. 90 eser açıyoruz bugün. Tutarı ne biliyor musunuz? 90 eser 512 milyon, yani 512 trilyon. Bunları bugün Kayseri'ye kazandırıyoruz. Yatırımlara devam. Çünkü Türkiye bu eserlerle, bu hizmetlerle inşallah 2023'te dünyanın ilk 10'u arasında yerini alacak. Bugün açılışını yapacağımız eser ve hizmetler hayırlı olsun diliyorum.”
Erdoğan, partililere “Heyecanınız daim olsun. Ama durmayacağız. 2014 çok önemli, durmak yok yola devam diyoruz, kapı kapı dolaşacağız tamam mı?” diye seslendi.

Başbakan Erdoğan , 15 Temmuz'da il kongrelerini tamamladıktan sonra, büyük kongreye hazırlanacaklarını belirterek, “Birliğimiz, birlikteliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Asla ayrılığa düşemeyeceğiz. El ele olacağız. Omuz omuza olacağız ve bir bütün olarak aydınlık yarınlara yürüyeceğiz” ifadesini kullandı. X

‘KARDEŞ OLAN HALKLARIN ARASINA KUKLA DİKTATÖRLER GİREMEZ’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Tam bin yıldır bir olan, beraber olan birbiriyle kardeş olan bu halkların arasında kukla diktatörler giremez. Şam ile İstanbul'un, Halep ile Kayseri'nin arasına girmek isteyenler bin yıldır olduğu gibi bugün de tarihin tokadını yemeğe mahkumdurlar” dedi.

Erdoğan, partisinin Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'de düzenlenen Kayseri İl Kongresi'ndeki konuşmasında, millete hizmet yolculuklarında Kayseri'nin kendilerine yol arkadaşlığı, sırdaşlık, gönüldaşlık yaptığını belirtti.

Kayseri'nin hayır dualarının kendilerine ışık tuttuğunu ve rehberlik ettiğini bildiren Erdoğan, ahde vefalarından dolayı tüm Kayserililere teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan , “Biz bu yola çıkarken ne demiştik? 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' demiştik. Gideceğiz gündüz gece. 'Durmak yok yola devam' demiştik, yine aynen devam edeceğiz. Rabbimin lütufuyla son nefesimizi verdiğimiz ana kadar bu hizmet kervanı durmaksızın yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Türkiye 'ye çok büyük hizmetler kazandırdıklarını, büyük reformlar yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, hizmetlere ve reformlara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Türkiye 'yi her alanda kat kat büyütüklerini ve büyütmeye devam edeceklerini dile getiren Başbakan Erdoğan , şöyle devam etti:

“Bu uzun ince yolda yine birlikte yürümeye devam edeceğiz. El ele, kol kola, gönül gönüle Türkiye için hizmet etmeye, Türkiye 'ye hizmet üretmeye devam edeceğiz. Kayseri bu kutlu yolculukta her zaman bizim için ilham kaynağı oldu. Biz, 12 Haziran seçimlerine girerken de Kayseri'den, Kayserili bir büyük ustadan, Kayserili büyük bir sanatçıdan yani Mimar Sinan'dan ilham aldık. 3 Kasım bizim için çıraklık dönemiydi, böyle dedik, 22 Temmuz bizim için kalfalık dönemiydi, 12 Haziran da bizim ustalık dönemimiz olacak dedik. İşte şimdi ustalık dönemini yaşıyoruz. Ustalık döneminde bir yılı yine başarılarla, yine hizmetlerle, yatırımlarla, reformlarla geride bıraktık. 14 Ağustos 2001'deki, 3 Kasım 2002'deki heyecanımızı hiç eksiltmeden, sevdamızı coşkumuzu, umudumuzu hiç azaltmadan eser üzerine eser koymaya devam ediyoruz. Ustalık dönemi ürünlerimizi kararlılıkla vermeye devam ediyoruz.”

“Kayseri bizim nasıl bir millet olduğumuzun, nasıl bir tarihe, nasıl bir kültüre, nasıl bir medeniyete sahip olduğumuzun çok açık, net ifadesidir” diyen Erdoğan, Kayseri'yi bu konuda bir numune olarak nitelendirdi.

Kayseri'de Selçuklu'nun, Alaaddin Eretna'nın, Dulkadiroğulları'nın, Karamanoğulları'nın, Osmanlı İmparatorluğu'nun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin izleri ve eserlerinin olduğuna değinen Erdoğan, “Kayseri bizim tarihimizin bir özetidir. Kayseri bu topraklarda verilen bağımsızlık mücadelesinin, özgürlük mücadelesinin, büyüme, kalkınma mücadelesinin en büyük şehridir, şahididir” dedi.

“ELİ KOLU BAĞLI DURAMAYIZ”
Kayseri'den çıkan büyük bir sanatçının, mimarın, ustanın çok geniş bir coğrafyaları çil çil kubbelerle, kalem işi minarelerle, çeşmeler, kervansaraylarla ve medreselerle donattığını anlatan Erdoğan, sadece Anadolu'da değil, Mekke'de, Şam'da, Halep'te, Rodosçuk'ta, Budin'de ve Bosna Hersek'te de eserlerinin bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ustanın öğrencilerinin Hindistan'dan Bosna Hersek'e kadar çok geniş bir coğrafyada eserleri var. Şimdi bize ne diyorlar? 'Sizin Orta Doğu'da ne işiniz var?' Bize diyorlar ki, 'Sizin Afganistan'da, Lübnan'da, Somali'de, Kosova'da ne işiniz var?' Bize diyorlar ki 'Filistin'de, Irak'ta, Mısır'da, Libya'da, Tunus'ta, Bosna Hersek ile neden bu kadar ilgileniyor, oralara gidip geliyorsunuz?' Biz de onlara diyoruz ki, Kayserili büyük usta Mimar Sinan'ın gittiği her yere gitmek, onun eserlerini götürdüğü her yere ulaşmak, oralardaki kardeşlerimizi kucaklamak bizim boynumuzun borcudur. Biz, Mostar Köprüsü ağlarken, Drina Köprüsü ağlarken, Sinan Paşa Camii yıkık dururken, Fatih Sultan Camii oralarda boynu bükük dururken buradan onları seyredemeyiz. İşte onun için Mustafa Paşa Camii ile Üsküp'teyiz, biz Prizren'deyiz Sinan Paşa Camii ile, biz Mostar'dayız Bosna-Hersek'te bundan dolayı. Biz böyle bir ruh köküyle bağlıyız. Onun için eli kolu bağlı duramayız. Biz ta Karakurum'dayız. Niye Karakurum'dayız? Çünkü bu milletin kökünde oralar yatıyor. Lafa geldiği zaman 'Orhun Anıtları bizimdir' diyenler acaba Karakurum'un nerede olduğunu biliyor mu? Bilmez ama AK Parti iktidarı Karakurum'dan Orhun Anıtları'na 42 kilometre asfalt yolu döşemek suretiyle ruh kökünün ne olduğunu ortaya koyan bir iktidardır. Öyle lafla milliyetçilik olmaz. Mimar Sinan çok geniş bir coğrafyaya nasıl sadece eser taşıdıysa, nasıl sadece görkemli yapılar, bir medeniyet tasavvuru taşıdıysa aynı şekilde bizler de bugün aynı coğrafyaya barışı, dayanışmayı ve aynı coğrafyaya kardeşlik mesajlarını taşıyoruz.”

“ARADAKİ DUVARLARI KALDIRDIK”
Türkiye 'nin 2002'de 36 milyar dolar olan toplam ihracatının 2011'de 135 milyar dolara çıkarıldığını belirten Erdoğan, geçen ay sonu itibarıyla bu rakamın 140 milyar dolar olduğunu vurguladı. 2002'de Kuzey Afrika ülkelerine ihracatın 1,3 milyar dolar olduğunu anlatan Erdoğan, 2011'de bu ülkelere ihracatın 6,7 milyar dolara çıktığını söyledi.
Erdoğan, “Hadi de bakalım bana ne işiniz vardı sizin Kuzey Afrika'da diye. İşte ne işimiz olduğunu anla” diye konuştu.

MHP, DSP ve ANAP iktidarında 2002'de Güney Amerika ülkelerine ihracatın 121 milyon dolar olduğunu belirten Erdoğan, bu rakamın 2 milyar dolara çıktığını kaydetti.
Başbakan Erdoğan , “Nereden nereye geldik. Milliyetçi olduğunu iddia eden partinin, MHP'nin iş başında olduğu, hükümet ortağı olduğu dönemde Türkiye 'nin Türk cumhuriyetlerine ihracatı 619 milyon dolar. Peki bugün ne? 5 milyar dolar. Yani ne demek, bire sekiz arttı” dedi.

“KİMSE KUSURA BAKMASIN, BİZ CHP DEĞİLİZ”
İslam Konferansı Teşkilatı üyesi ülkelere 2002'de 5 milyar dolar olan ihracatın bugün 37 milyar dolara ulaştığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bunlar nasıl oldu? Aradaki duvarları kaldırdık, aradaki engelleri kaldırdık, aradaki vizeleri kaldırdık. Yaklaşık 100 yıldır hasret içinde olduğumuz kardeşlerimizle kucaklaştık. Hasret giderdik, muhabbetimizi artırdık. Bu coğrafyada biz tam bin yıldır Kürt kardeşlerimizle, Arap kardeşlerimizle, bölgedeki tüm etnik gruplarla Kudüs'ü, Bağdat'ı, Beyrut'u, Mekke ve Medine'yi, Şam'ı Halep'i hep birlikte savunduk. İstanbul'un, Ankara'nın, Kayseri'nin, Erzurum'un, Diyarbakır'ın başına bir şey geldiğinde Bağdat, Şam, Beyrut gözyaşı döktü. Mekke sevindiğinde, Medine sevindiğinde, Sana, Kudüs, Kahire sevindiğinde burada bizler de sevindik. Tam bin yıldır bir olan, beraber olan, birbirine kardeş olan bu halkların arasına kukla diktatörler giremezler. Şam ile İstanbul'un, Halep ile Kayseri'nin arasına girmek isteyenler bin yıldır olduğu gibi bugün de tarihin tokadını yemeğe mahkumdurlar. Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Kardeşlerimizin kanı akıtılırken kimse bizden sessiz kalmamızı bekleyemez. Rejim orada kardeşlerimizin kanını dökerken kimse bizden o rejime karşı sessiz kalmamızı beklemesin. Kimse kusura bakmasın, biz CHP değiliz.”

“İŞTE KONGRE BU”
Salondakilerin sevgi gösterilerine, “İşte kongre bu” diye karşılık veren Erdoğan, çalışmalarından dolayı AK Parti Kayseri İl Teşkilatına da teşekkür eden Erdoğan, sevgi gösterilerine üzerine “Bu kongreyi Kayseri Şehir Stadı'nda niye yapmadık? Dün Ankara'da statta yaptık, Şanlıurfa'da statta yaptık, İstanbul öyle, ama Kayseri'de biz bunu statta yapmalıydık. Neyse bunun rövanşını alırız” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler