Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan'dan ilk açıklama

Erdoğan'dan ilk açıklama

Erdoğan'dan ilk açıklama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2397 Beğen : 0

Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşma sonrası gazetecilerin Aygün ile ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan şöyle konuştu:

"Olay PKK'nın nasıl bir örgüt olduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili olarak şu an İçişleri Bakanlığımız takipte. Malum kaçırılan 3 kişi olduğu söyleniyor. 3'ün ikisi bırakılmış ama Hüseyin Bey şu anda kaçırılmış vaziyette. Tabi kimler kaçırmıştır? Nasıl oldu? Bu konuda ancak tahminler var. Fakat tüm güvenlik güçleri işin takibindedir. Bölücü terör örgütünün neler yapmak isteğini ortaya koyması bakımından çok önemli onun için bunlar beklediğimiz şeyler. Kısa süre içerisinde inşallah yakalanır veya serbest bırakılması sağlanır."


Bakan Şahin: Aygün'ün aranmasına başlandı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Merkez Kemaliye Camisi'nde kıldığı teravih namazı çıkışında, CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün teröristlerce kaçırıldığı iddiasına ilişkin soruları yanıtladı.

Şahin, Aygün'ün Tunceli-Ovacık ilçesinde bölücü terör örgütü militanları olduğu tahmin edilen kişilerce yolu kesilerek kaçırıldığı yönünde bilgi olduğunu belirtti.

Bakan şahin, ''Tunceli polisimiz ve jandarmamızca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı'' dedi.

Konudan bilgisi olduğunu belirten Bakan Şahin, şunları ifade etti:

''Güvenlik güçlerine haber vermeden seyahat ettiği esnada Tunceli-Ovacık ilçesinde seyir halindeyken takriben saat 18.00 sularında bölücü terör örgütü militanları olduğunu tahmin ettiğimiz kişilerce yolu kesilerek kaçırıldığı bilgisi var. Yanındakiler serbest bırakılmış. Serbest bırakılanların başvurusu üzerine Tunceli polisimiz ve jandarmamızca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı. Ön bilgimiz bu''

Bakan Şahin, konuyla ilgili gelişmeleri zaman içinde kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

'Bu bir terör eylemidir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'te twitter hesabından yaptığı açıklamada "CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması kabul edilemez. Bu bir terör eylemidir. PKK budur." dedi.

Bağış da açıklama yaptı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Hüseyin Aygün'ün kaçırılma olayı ile ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Bağış; '' Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alanlar asla başarılı olamayacaklar. Terörle iktidar ve muhalefet birlikte mücadele edeceğiz'' dedi.

Mehdi Eker: “Çok üzücü bir olay, umarım zarar görmez”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığı iddiası ile ilgili, “Çok üzücü bir olay umarım zarar görmez” dedi.

Ankara'ya gitmek üzere geldiği Diyarbakır Havaalanında Aygün'ün kaçırılması iddialarıyla ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Eker, kısa süre önce Tunceli Valisiyle telefonda görüşme yaptığını, bu sırada Milletvekili Aygün'ün eşinin de valinin yanında bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Eşiyle de görüştüm. Çok üzücü bir olay, umarım zarar görmez. Sayın Vali, Hüseyin Beyin o bölgeye gidip ziyaretlerde bulunacağı ile ilgili kendilerine haber verilmediğini söyledi. Kendi aracıyla gidiyor, o anda aracı durduruyorlar. Ama sadece onun aracına dönük bir şey. Orada başka araçlar gidip, geliyor. Görgü tanıkları varmış. Demek ki takip etmişler veya haber vermişler. Dolayısıyla onun aracını durduruyorlar. Diğer yanındakilerini gönderiyorlar. Bir süre tutacaklarını söylüyorlar. İnşallah bir zarar görmez. Temmenimiz o. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler