Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan'dan BDP'ye heykel yanıtı

Erdoğan'dan BDP'ye heykel yanıtı

Erdoğan'dan BDP'ye heykel yanıtı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2337 Beğen : 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"İşte asıl patolojik vaka budur"

-CHP Genel Başkanı, ne kendi kişisel tarihini ne de CHP'nin tarihini konuşamaz. Zira her ikisinde de Dersim var. Her ikisinde de Dersim'le yüzleşmek zorunda. Zalim CHP ile mazlum Dersim arasında bir tercih yapmak zorunda ama işte bunu yapamıyor. İşte asıl patolojik vaka budur.

"Kılıçdaroğlu, Dersim'in üzerini örttü"

-CHP Genel Başkanı, Dersim'le CHP arasında bir reddi miras tercihi yapmak zorunda kalmış ve Dersim'i reddetmiştir, onun üzerine örtmüştür, onu unutmuştur ama onunla da devamlı geçinmektedir.

-O kadar büyük bir korku, o kadar büyük bir paranoya içindeler ki atılan her adımın, yapılan her reformun Türkiye'yi böleceğine inanıyorlar. Niye çünkü o adımı AK Parti iktidarı atıyor onun için. Bunların kendilerine güveni yok, özgüveni hiç yok. Biz Türkiye'ye güveniyoruz.

"Hiç acımadan yıkacağız"

-Yol açmak bahanesi ile birçok şehirde tarih yok ediliyor. Şehirlerin ruhuna dokunmanın vebali ağırdır. Biz bu vebali taşıyoruz. Taksim'de olduğu gibi yıkılan tarihi ayağa kaldırmak için mücadele veriyoruz.

-Karşımıza ilk dikilen CHP ve CHP zihniyeti oldu. Bu beyefendileri rahatsız etti. Kalemşörleri de hemen yazdı. Ne yazarsanız yazın. Biz Taksim'i tarihi ile ruhuyla buluşturacağız. Artık 2 asır öncesinin Taksim Meydanı yok. Bunu tarihten aldığımız hazla bu adımı atarak trafiği yer almak şartıyla bunu yapıyoruz. Taksim trafiğinin yeraltına alınması CHP'yi rahatsız ediyor.

-Artan nufüsa rağmen değişen şartlara rağmen bir şehircilik anlayışını hakim kılabiliriz. Ak Parti olarak bunun mücadelesini veriyoruz.

BDP'ye heykel yanıtı

-Bakın dün BDP'nin eşbaşkanı çıktı; bölücübaşının heykelini dikeceklerini söyledi. İşte bunlar sadece böyle beton dökerler. Kalp, taştan olunca ruh da işte böyle beton hayali görür. Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykelleri yıkılırken bunların aklı sadece heykel dikmeye yetiyor. Bunu defalarca söyledim. BDP, Doğu'nun Güneydoğu'nun CHP'si olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İşte şimdi tam CHP oldunuz. Bu millet yeni bir CHP zulmüne ve yeni bir faşizm dalgasına izin vermez.

-'Saddam'ın Stalin'in, Lenin'in, Tito'nun, Esed'in heykelleri tek tek yıkılıyor. Hiç merak etmeyin, bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz. Her biri birer medeniyet şehri, her biri birer tarih şehri olan Doğu'nun Güneydoğu'nun şehirlerindeki o manevi atmosfer, bunların hayallerindeki o heykeli daha yapılmadan paramparça edecek güce, kudrete sahiptir

"MHP'liler hiç endişe etmesinler"

-MHP'liler hiç endişe etmesinler. Türkiye'yi bölmeye yönelik bir girişim olursa biz onun karşısında sizden çok daha çok önce durur ve sapasağlam dururuz.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler