Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan "Yılın Müslüman Lideri"

Erdoğan "Yılın Müslüman Lideri"

Erdoğan "Yılın Müslüman Lideri"
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2817 Beğen : 0

İslam Birliği'nin aylık yayın organı Preporod gazetesinin, 2012 biterken, yılın olayı ve yılın kişisini belirlemek amacıyla yaptığı, çok sayıda Boşnak ünlü, ilim adamı, akademisyen, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve okuyucunun katıldığı anketin sonucu gazetenin son sayısında açıklandı.

Buna göre Erdoğan, ankete katılanlar tarafından, 2012 yılı boyunca İslam'a ve Müslümanlara yaptığı katkılar dolayısıyla "2012'nin Müslüman Lideri" seçilirken, Filistin'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla 132 ülkenin desteğiyle "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanması da yılın en önemli olayı olarak belirlendi.

Ankete katılan El Cezire Balkans Genel Müdürü Tarik Cociç, gazetede yer alan değerlendirmesinde, Türkiye'nin siyasi ve politik anlamda dünyanın en önemli ülkelerinden biri olduğunu belirtti. Cociç, "Özellikle Suriye krizi boyunca attığı adımlar Türkiye'nin gelişimini ortaya koymakta" ifadesini kullandı.

Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fahira Feyziç Çengiç de "Recep Tayyip Erdoğan karakterinin 2012 yılına hem kendi ülkesinde hem de ülke dışında damga vurduğunu" belirtti.

"ERDOĞAN BANA ALİYA'YI ANIMSATIYOR"
Ankete katılan Bosna-Hersekliler, yılın Müslüman liderini belirlerken, özellikle iki lidere yoğun ilgi gösterdi. Gazze'de yaşanan olaylarla ilgili dünyaya net mesajlar veren Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Bosna-Hersekliler'in tercihlerinde ön plana çıktı.

Saraybosna Başimamı Ferid Davutoviç de Başbakan Erdoğan'ın çok önemli bir lider olduğunu, izlediği politika ve yaşam tarzıyla kendisine merhum Boşnak lider Aliya İzzetbegoviç'i anımsattığı ifade etti.

Saraybosna Şarkiyat Enstitüsü Türkologlarından Amina Şilyak Yesenkoviç de Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "akıllı uluslararası politika" izlediklerini, söz konusu politikanın da kimseyi tehdit etmediğini belirtti.

Anketi cevaplayan ve ismi belirtilmeyen bir katılımcı da Başbakan Erdoğan'ın uluslararası ilişkilerde Müslümanların haysiyetini geri kazandırmaya başladığına işaret etti. "Erdoğan hepimizin bildiklerini söyleme cesaretine sahip" ifadelerini kullanan bir başka katılımcı da "bazı Müslüman liderlerin korktukları için sessiz kaldıkları" görüşünü dile getirdi.

Ankete katılanların büyük çoğunluğunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "günümüzün en önemli Müslüman lideri olduğu" konusunda hemfikir olması dikkati çekti.

"Türk Başbakan, her geçen yıl sadece kendi vatandaşlarının değil, Türkiye dışındaki Müslümanlar'ın da çıkarlarını gözeten bir Müslüman lider olduğunu gösteriyor" ifadelerinin yer aldığı değerlendirmede, ankete katılan Bosna-Hersekliler'in 2012 yılında Müslümanlar adına yaşanan en önemli olay olarak da Filistin'in BM'de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasını seçtiği bilgisine yer verildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler