Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan Obama ve Putin'le Görüştü

Erdoğan Obama ve Putin'le Görüştü

Erdoğan Obama ve Putin'le Görüştü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2327 Beğen : 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yaptı.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze'deki gerilimin tırmanışa geçmesi akabinde bu akşam Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.
Görüşmede, her iki lider de mevcut gerilimin, hem Filistin'le ilgili barış sürecini hem de bölgeyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını belirttiler.
Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, mevcut gerilimin daha da artmaması için taraflar arasındaki çatışmanın ivedilikle durdurulması gerektiği hususunda mutabakat sağlarken, ateşkes sağlamak için gerekli temaslarda bulunacaklarını ifade ettiler.

Erdoğan ve Putin'in, görüşme sırasında, Gazze'yle ilgili yaptıkları temaslarla ilgili olarak birbirlerine bilgi verdikleri, 3 Aralık 2012'de Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı vesilesiyle İstanbul'da bir araya gelmekten mutluluk duyacaklarını da ifade ettikleri öğrenildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, İsrail ve Gazze Şeridi'ndeki artan şiddeti ele aldıkları bildirildi.
Beyaz Saray açıklamasına göre Başkan Obama, İsrail'de ve Gazze Şeridi'nde artan şiddeti konuşmak üzere Başbakan Erdoğan'ı aradı.
İki liderin, İsrail ve Filistin tarafındaki sivil halka yönelik tehlikelere dair ortak kaygılarını dile getirdiği belirtilen açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın, şiddetin durması konusundaki ortak arzularını paylaştıkları kaydedildi.
Açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın, devam eden şiddet sarmalının bölgede sağlam ve kalıcı bir barış sağlanması umutlarını tehlikeye attığı noktasında mutabık kaldığı bildirildi.
Açıklamada, Obama'nın Ortadoğu barışı hedefini ilerletmeye olan bağlılığını da vurguladığı ifade edildi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimle ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan ve Putin'in, konuya ilişkin görüş alışverişinde bulundukları görüşmede, gerilimin daha da vahim bir hal almaması için ateşkes sağlanmasının büyük önem taşıdığını vurguladıları belirtildi. Erdoğan ve Putin'in, görüşme sırasında, Gazze'yle ilgili yaptıkları temaslarla ilgili olarak birbirlerine bilgi verdikleri, 3 Aralık 2012'de Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı vesilesiyle İstanbul'da biraraya gelmekten mutluluk duyacaklarını da ifade ettikleri de söylendi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler