Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan gençlere hitap etti

Erdoğan gençlere hitap etti

Erdoğan gençlere hitap etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2839 Beğen : 0

Başbakan Erdoğan Ankara'da gençlik şurasında gençlere hitap ediyor...

Konuşmasından Satırbaşları...

-Bugün 19 Mayıs'ı milletçe coşkuyla kutladık. Bir kez daha 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkan Bandırma Vapuru'ndakileri rahmetle anıyoruz.

-Mustafa Kemal, Nutuk'da 1919 senesinin Mayıs'ının 19'unda Samsun'a çıktım diyor. Vaziyet diyerek ülkenin durumunu anlatıyor. Osmanlı'nın mağlubiyetini ifade ediyor, ağır bir ateşkesi anlatıyor. İstanbul hükümetinin çözüm üretemediğini söylüyor. Genel manzarayı ortaya koyduktan sonra meclise diyor ki Efendiler bu vaziyet karşısında tek bir karar vardır millet egemenliğine dayalı kayıtsız ve şartsız bağımsız bir devlet tesis etmektir. diyor. Amasya'da da milletin istiklalini milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır diyor.

-Gençler, 19 Mayıs 1919'da dile getirilen hakimiyet-i milliyet kavramına sahip çıkacağız.

-19 Mayıs sıkıcı resmi törenlerden sıyrılıyor. Gençliği kucaklayan bir heyecana kavuşuyor.

-Millet kavramının üzerinde derinlemesine düşüneceğiz. 19 Mayıs 1919 üzerinde düşünülen millet kavramının üzerinde duracağız.

-Sevgili gençler millet bir ırkın mensupları demek değildir. Millet aynı dili konuşan aynı dine aynı mezhebe sahip insanlar demek değildir. Millet dilin de inancın da çok çok üzerinde kapsayıcı kavramdır. Mille aynı toprakta aynı bayrağın altında aynı ideallerle geleceğe yürüyen insan topluluğudur. Derisinin rengi her ne olursa olsun kendisini bu topraklara, bu toprakların tarihine ait hisseden, bu topraklarının bugününe ait hisseden herkes bu milletin içindedir.

-Sizlerden bu ülkenin şehitliklerinizi tek tek dolaşmanızı rica ediyorum. Fatiha okumanızı, mezartaşlarındaki memleketleri tek tek okumanızı rica ediyorum. Saraybosna göreceksiniz, Üsküp, Bağdar göreceksiniz. Van, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Malatya, Trabzon, İzmir, Tekirdağ, Edirne göreceksiniz. Velhasıl vatanımızın her yanını göreceksiniz. Millet nedir milliyet nedir o zaman daha iyi anlayacaksınız. Millet dedelerinin şehitlerinin mezar taşları yan yana olan insanlar topluluğudur. Millet Selahattin-i Eyyubi'ye de Fatih Sultan Mehmet'e sahip çıkan insanlar toplıluğudur. İstiklal Marşı'nı da Yemen Türküsü'nü de kalpten okuyabilen insanlar topluluğudur. Birlikte üzülüp birlikte sevinen insanlar topluluğudur.

-Böyle bir millet tanımını sarsmak için oyunlar oynandı. Kardeşler, bölgeler, şehirler arasında ayrım yapıldı. Biz tüm bu ayrımları yıktık. Hz Mevlana'nın dediği gibi biz birleştirmeye geldik, ayırmaya değil.

-Siz 75 milyonun beraber olduğu gerçeğine sahip çıkacaksınız. Tarih boyunca bu milletin arasına nasıl nifak sokmak istedilerse bugün de aynısını yapmaya çalışıyorlar. Tarih boyunca bu milletin evlatlarını birbirine hasım etmek istedilerle aynısını yapıyorlar. Gençler, aldatan olmayacaksınız en önemlisi aldatan da olmayacaksınız. Oynanana oyunları görecek bu oyunlara gelmeyeceksiniz. Tahriklere uyup şiddeti çözüm olarak tercih etmeyeceğiniz gibi milletin arasına nifak sokmak isteyenlere izin vermeyeceksiniz. Önceki gün Hatay'da 3 evladımızı şehit verdik. Yine perşembe günü Hakkari'de bir kahraman askerimizi daha şehit verdik. Onları bir kez daha Allah'tan rahmetle anıyoruz.
-Biz bu ülkede Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle bir olacağız ama bu teröre prim vermeyeceğiz. Er veya geç bu milletin gerçek evlatları ihanet edenleri derdest edecektir.
-Hep şunu söyleyeceğiz. Tek bayrak diyeceğiz. Şehidimizin kanı bağımsızlığımızın ifadesi hilal şehitlerimizin ifadesi yıldız. Tek millet diyeceğiz. Tek vatan diyeceğiz. Asla bu topraklar üzerinde operasyon yaptırmayız. Ve tek devlet. Devlet içinde devlete izin vermeyeceğiz
-Bu ülkede kandan bizzat benim Kürt kökenli vatandaşımın kanlarından beslenen hainler var. Kürt kardeşimin hayatını karartıyor evladını dağa alıyor öldürmeye yolluyor. Kürt kardeşimi bu kan aşıklarından kurtaracağız.
-Bunlar bu topraklara bu millete bu kadar yabancılar. Geçtiğmiz günlerde bir gazetede resim yayınlandı. 19 kişi bulunuyor fotoğrafta. Biri cezaevinde biri kayıp 16'sı hayatta değil ama başlarındaki hala hayatta. Bunların siyasetteki kuklaları çıkıyor bunları özgürlük savaşçısı olarak gösteriyorlar. Bunlar Kürt kökenli vatandaşlarımı öldürerek mi özgürlük mücadelesi veriyor. Bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

-İktidara geldiğimizde seçilme yaşı 30'du biz 25'e indirdik. 30'a kadar niye beklesin dedik. Düşün Fatih Sultan Han 19 yaşında bir çağ kapadı bir çağ açtı. Öyleyse demek ki olabiliyor. İyi yetişen genç olursak Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi çıkarırsınız.
-Şu anda 166 üniversitemiz var. Göreve geldiğimizde burslar neydi şimdi ne oldu.
-Bakın size bir ders anlatacağım Bir İstanbullu oğluna der ki 'Oğlum Akif amcana git sana bir nasihati olsun' diyor. O da gidiyor diyor ki "Akif amca babam gönderdi bana bir nasihatte bulunur musunuz?" Akif diyor ki "İhtiyar amcanı dinler misin? Oğlum Nevruz ne çok söyle, ne büyük söyle, yiğit işte gerek, lafı bol, karnı geniş, taklit etme, özü sağlam, sözü sağlam, adam ol, ırkına çek." Biz bu topraklarda Osmanlı'nın bakiyesi üzerindeyiz. 1923 ve işte 2012 Cumhuriyet. Cumhuriyeti de öyle bir konuma taşıyacağız ki... Hedef inşallah 2023. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacağız.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler