Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan CIA Başkanı ile ne görüştü?

Erdoğan CIA Başkanı ile ne görüştü?

Erdoğan CIA Başkanı ile ne görüştü?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2355 Beğen : 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ Başbakanı Igor Luksiç'i kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Orgeneral David Petraeus ile dün yaptığı görüşmede başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgedeki gelişmelerin ele alındığını söyledi.

Erdoğan, görüşmede Stratfor belgelerinin gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soruya, ''Gazetelerde çıkan dedikodulara zaten ben pek iltifat etmediğim için onları sorma gereğini de duymuyorum. Varsın o gazeteler onlarla oyalana dursun. Onların sermayesi o zaten. Başka bir sermayesi yok'' yanıtını verdi.

Suriye'ye giden ve 5 gündür haber alınamayan Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun ile ilgili Erdoğan, "İki arkadaşımızla ilgili Dışişleri Bakanlığı nezdinde çeşitli girişimler yapıldı. Süreç yakın takiptedir. Bazı dedikodular duyuyoruz, takip edeceğiz. Uluslararası camiayı bu noktada uyarıyoruz. Başta İran olmak üzere bu noktada hassas olmalarını istiyoruz" dedi.

Kofi Annan'ın Suriye temaslarını değerlendiren Erdoğan, "Annan'ın öyle bir göreve gelmesi bizim de desteklediğimiz bir süreçtir. Bazı konularda farklı yaklaşımlarımız olsa da bu sürece yönelik raporlarını çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye'ye giriş yapan ve Hatay'daki çadırkentte bulanan Suriye vatandaşlarının, Kilis'te Hac Konaklama Merkezi olarak kullanılan tesislerdeki bir bölüme kurulan konteyner kente yerleştirileceğini açıkladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler