Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem El Kaide'nin 'ikinci adamı' öldürüldü

El Kaide'nin 'ikinci adamı' öldürüldü

El Kaide'nin 'ikinci adamı' öldürüldü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2321 Beğen : 0

Amerikan medyasında, El Kaide terör örgütünün iki numaralı ismi Ebu Yahya el-Libi'nin, Amerikan insansız hava aracı tarafından Pakistan'ın kuzeydoğusundaki aşiret bölgesi Kuzey Veziristan'da öldürüldüğü haberleri yer almıştı. Beyaz Saray, el-Libi'nin öldürüldüğünü teyit etti.

Sözcü Carney, el-Libi'nin öldürülmesini “El Kaide'nin çekirdeğine yönelik diğer bir ciddi darbe” olarak tanımladı ve örgütün “çekirdeğinde meydana gelen parçalanmanın bir bölümü”nü oluşturduğunu söyledi.

El-Libi'nin örgütteki deneyimine dikkati çeken Carney, El Kaide'nin onun yerini telafi etmesinin çok zor olduğunu ve bu durumun “örgütün terör ağını, daha önce hiç olmadığı kadar sona yaklaştırdığını” ifade etti.

Carney, el-Libi'nin nasıl öldürüldüğüne yönelik bilgi vermedi.
El-Libi, örgütte, geçen yıl Usame bin Ladin'in Amerikan özel birliklerince Pakistan'da düzenlenen operasyonda öldürülmesinin ardından El Kaide'nin başına geçen Eymen el-Zevahiri'den sonraki “ikinci adam”dı. İnternetten yayınlanan El Kaide'ye ait videolarda sıkça görünen isimlerden biri olan el-Libi'nin öldürülmesi, bin Ladin'in öldürüldüğü operasyondan sonra terör örgütüne indirilen en önemli darbe olarak yorumlanıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler