Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Düşürülen 'casus' kafaları karıştırdı

Düşürülen 'casus' kafaları karıştırdı

Düşürülen 'casus' kafaları karıştırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2069 Beğen : 0

İsrail ’in İran ’a saldırı konusunda Amerikan yönetimini baskı altında tuttuğu bir dönemde İsrail’in nükleer tesisi Dimona tesisleri yakınında bir insansız uçağın düşürülmesi kafaları karıştırdı. İsrail basını Lübnan medyasını kaynak göstererek Dimona nükleer reaktörünü görüntülemek için uçağı İran’ın desteğiyle Hizbullah ’ın gönderdiğini belirtirken İsrail ordusu bu yöndeki iddiaları teyit etmekten kaçındı. İsrail askeri kaynaklarından edindiği bilgileri Radikal ’le paylaşan TRT Türk Kudüs Temsilcisi Ediz Piyanşan’a göre insansız hava aracı önceki gün saat 10.00 sularında Akdeniz ’de Gazze Şeridi’nden İsrail hava sahasına girdi. Uçağı takibe alan İsrail güçleri, Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’ın emriyle F-16 savaş uçaklarıyla kimliği meçhul hava aracını Negev Çölü’nün kuzeydoğusunda Yatir ormanında düşürdü. Olay ‘Hizbullah’ın meydan okuma, İsrail’i test etme ve uzun menzilli casus uçağıyla İsrail’i gözetleyebildiği mesajı verme çabası’ olarak yorumladı. Hizbullah’ın 2006’da İsrail’e gönderdiği İran yapımı insansız uçak Ebabil düşürülmüş ancak buna geç tepki verilmiş olması ordunun eleştirilmesine yol açmıştı. Hizbullah benzer şekilde yine Dimona yakınlarında 2010’da casus balon göndermişti.
Yedioth Ahronot gazetesi ise “Fırlatma ve güdüm sistemini İranlılar faaliyete geçirmiş olabilir. İran yapımı olduğu da aşikâr” ifadesini kullandı. İsrailli yetkililerin uçağın İran ya da Hizbullah ile bağlantısının ortaya çıkması halinde İsrail’in büyük olmaması kaydıyla cevap vereceği belirtildi.

‘İHA ABD ’nin işi’

Eski bir Lübnanlı general ise insansız hava aracının ABD tarafından İsrail’e sokulduğunu ileri sürdü. İran televizyonu Press TV ’ye önceki gün konuşan emekli General Hişam Caber “İnsansız hava arazı, Amerikan uçak gemisi ya da ABD’ye ait Suudi Arabistan’ın hava kuvveti ve askeri üssünde geliyor. Soruşturma bitene kadar bildiğimiz tek ihtimal bu” ifadesini kullandı.
‘Arkasında Hizbullah var’
Lübnanlı El Mayadin TV ise İHA’nın Hizbullah’a ait olduğunu belirtti. Hizbullah’tan üst düzey bir yetkilinin iddiaları reddettiği ancak örgüte yakın bir kaynağın bu ihtimali göz ardı etmediği kaydedildi.
İsrail basını Hizbullah’ın ihsansız hava aracını bu kadar mesafeden kontrol edebilecek teknik kapasitede olup olmadığını sorguluyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler