Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Diyarbakır'da yaşanan katliamın ayrıntıları

Diyarbakır'da yaşanan katliamın ayrıntıları

Diyarbakır'da yaşanan katliamın ayrıntıları
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2291 Beğen : 0

Korkunç saldırının kan davası nedeniyle işlendiği ortaya çıktı.Aslen Eğil İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve adı açıklanmayan araç sürücüsünün kan davasıyla alakası olmadığı ve o yüzden öldürülmediği kaydedildi.

ARABADAN İNDİRDİKTEN SONRA KURŞUNA DİZMİŞ

Dicle İlçesi'nden Uğrak Köyü'ne dönen ve içerisinde biri çocuk 6 kişinin bulunduğu özel otomobilin, köye yaklaşık 2 kilometre kala, silahlı bir kişinin kurduğu barikatla durdurulduğu ortaya çıktı. Silahlı saldırganın, araçta bulunanları dışarı çıkarttıktan sonra adı açıklanmayan sürücüyü kenara ayırıp, Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 5 yaşlarında olduğu belirtilen İbrahim Akelma'yı yan yana getirerek otomatik bir silahla kurşuna dizdiği anlaşıldı.

Aslen Eğil İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve adı açıklanmayan araç sürücüsünün kan davasıyla alakası olmadığı ve o yüzden öldürülmediği kaydedildi. Hasımlarını kurşuna dizen kişi daha sonra olay yerinden dağlık alana doğru kaçarak kayıplara karışırken, güvenlik güçleri saldırganın yakalanması amacıyla çalışma başlattı. Saldırının meydana geldiği yerde cam kırıkları ve kan izleri bulundu.

Kan davalı iki ailenin de aynı köyde yaşadığının belirlenmesi üzerine jandarma ekipleri, köy içerisinde ve çevresinde yeni olayların çıkmaması için sıkı güvenlik önlemleri aldı. Köy yolunda ise güvenlik önlemleri alan polis, gelen kişiler ile araçları sıkı kontroldan geçirdikten sonra köye girişlerine izin veriyor. Yabancıların ise girişlerinin yasaklandığı belirtildi.

Cenazeler ambulanslar ile otopsi yapılmak üzere Dicle Devlet Hastanesi'ne getirildi. Olayın duyulması ile birlikte yaşamını yitirenlerin yakınları da hastane önünde gergin bir şekilde beklemeye başladı. Polis ve jandarmanın, hem hastane girişinde hem de hastane çevresinde sıkı güvenlik önlemi aldığı görüldü. Olay nedeniyle Dicle İlçesi'nde gergin bir bekleyiş hakim oldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler