Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Din Özgürlüğü Kararnamesi, 13.7 Milyon İnsana Yardım Sağladı

Din Özgürlüğü Kararnamesi, 13.7 Milyon İnsana Yardım Sağladı

Din Özgürlüğü Kararnamesi, 13.7 Milyon İnsana Yardım Sağladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1541 Beğen : 0

Donald Trump’ın Din Özgürlüğü Kararnamesi İnanç Temelli Hayır Kuruluşlarının 13.7 Milyon İnsana Yardım Etmesini Sağladı.

Yeni bir araştırma, Cumhurbaşkanı Donald Trump’ın din özgürlüğünü koruyan kanun hükmündeki kararnamesinden sonra, inanç temelli örgütlerden 13,7 milyona yakın insana sağlık hizmetleri ve diğer sosyal hizmetler sağlandığını göstermekte.

Aile Araştırma Konseyi’nden yapılan araştırma, Trump’ın 4 Mayıs 2017’de ifade ve din özgürlüğünü destekleyen bir kanun hükmünde kararnameyi imzalamasından bu yana ilk yıl içinde tüm yürütme organında din özgürlüğünün korunması ve önceliği üzerinde somut bir etki yaptığını söylüyor. Trump’ın kararnamesi, tüm yürütme kurumlarının, örgütlerin ve bireylerin inanç konularında konuşmaya katılma özgürlüklerine saygı duymalarını ve korumalarını istedi.

Kararname, aynı zamanda Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı’na, inanç temelli işverenlerin şirketlerinin dini inançlarını ihlal etmiş olabilecek çalışanlara sağlık hizmetleri güvencesi sağlamalarını gerektiren Obamacare hamilelik ve doğum kontrol direktifine yapılan “inanç temelli itirazların nasıl en iyi şekilde ele alınacağına” dair yol gösteriyordu.

Daha sonra Ekim 2017’de, Trump yönetimleri, kar amacı gütmeyen kuruluşları ve kar amacı güden şirketleri koruyacak şekilde Sağlık ve İnsani Hizmetler direktifinin istisnalarını genişletti.

Aile Araştırma Konseyi’nin Din Özgürlüğü Merkezi direktörü Travis Weber, “Birçok kuruma şu anda bu muafiyet sağlanıyor ve bunlar hizmet sunmakta özgür kalacak.” Bu muafiyet, en azından, bu direktife karşı dava açan 354 kurumu ve bunlarla bağlantılı bireyleri kapsıyor.” Weber, direktif Ekim ayında genişletilmemiş olsaydı, “milyonlarca insanın büyük bir tehlike içinde olacağını” söyledi.


Etiketler : Kararname, Trump, ABD, Din,


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler