Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Demokrat Parti yolsuzluktan aklandı

Demokrat Parti yolsuzluktan aklandı

Demokrat Parti yolsuzluktan aklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2297 Beğen : 0

Bursa polisi tarafından "temizlik ihalesinde yolsuzluk yapıldığı" iddiasıyla gözaltına alınan Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar serbest bırakıldı.

NÖBETÇİ MAHKEMEDE HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Önceki gün yapılan operasyonda, aralarında Orhangazi Belediye Başkan Yardımcısı Edibe Sema Güler’in de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. İfadesine başvurulmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğüne davet edilen Belediye Başkanı İsmail Tartar’ın da gözaltına alınmasıyla sayıları 16’ya çıkarılan şüpheliler, dün Orhangazi Adliyesi’ne getirildi. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 12 kişi tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edildi. İfadeleri tamamlanan şahıslar, gecenin ilerleyen saatlerinde nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıktı.

ekran-resmi-2012-06-13,-10.39.20-am.png

Sabaha kadar devam eden mahkeme sonrasında, Belediye Başkanı İsmail Tartar ve beraberindeki 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme; Belediye Mali Hizmetler Müdürü Metin T., Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürü Eyüp G., Su ve Kanalizasyon Müdürü Fevzi Ç., Orhangazi Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten şirketin ortağı Ahmet K. ve bir başka temizlik şirketi yetkilisi hakkında tutuklama kararı verdi.

ekran-resmi-2012-06-13,-10.39.32-am.png

Gizlilik kararı ile yürütülen soruşturma sonrası serbest kalan Belediye Başkanı Tartar, bitkin halde adliyeden ayrıldı. Olayla ilgili açıklama yapmayan Tartar’ı, sabah saatlerine kadar yaklaşık 100 kişilik grup adliye önünde bekledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler