Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Darbe yapmaya vaktimiz yoktu!

Darbe yapmaya vaktimiz yoktu!

Darbe yapmaya vaktimiz yoktu!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2464 Beğen : 0

''Balyoz Planı'' davası kapsamında tutuklu olarak yargılanan emekli Orgeneral Ergin Saygun, ''İddianamede darbe karargahı olarak yer alan, benim komutanlığını yaptığım 3. Kolordu Komutanlığı o dönemde tam teşekküllü NATO Karargah'ına dönüştürülmesi emrini almıştı. NATO hazırlıkları yüzünden 3. Kolordu'nun darbe yapmaya vakti yoktu. Bundan, 'vaktimiz olsaydı yapardık' gibi bir anlam çıkartılmasın. Biz meşru zeminden çıkmayı, darbe yapmayı asla düşünmedik'' dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada, savunmasını yapan emekli Orgeneral Ergin Saygun, 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen ve 3 gün süren seminere katıldığını, aldığı emir gereği burada sunum yaptığını anlattı. Söz konusu seminerin sıkı yönetimin ilan edilmesini sağlamak üzere değil, sıkı yönetim ilan edildiğinde yapılması gerekenlere ilişkin düzenlendiğini vurgulayan Saygun, şunları kaydetti:

''İddianamede darbe karargahı olarak yer alan, benim komutanlığını yaptığım 3. Kolordu Komutanlığı o dönemde tam teşekküllü NATO Karargahı'na dönüştürülmesi emrini almıştı. Artık milli birlik olmayan 3. Kolordu, NATO'ya tahsis edilmiş ve bunun için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan bir birlikti. NATO hazırlıkları yüzünden 3. Kolordu'nun darbe yapmaya vakti yoktu. Bundan 'vaktimiz olsaydı yapardık' gibi bir anlam çıkartılmasın. Biz meşru zeminden çıkmayı, darbe yapmayı asla düşünmedik.''

İSMİ CİSMİ MEÇHUL ŞEY


Saygun, iddianamede hakkında yer alan ''Balyoz'' belgelerinin sahte olduğunu öne sürerek ''Dava balyoz davası, ancak balyoz denen şey cismi meçhul bir şey 'Balyoz Planı'nı henüz gören yok'' dedi. İddianamede yer alan delillerin sahte olduğunun, 2003 yılında yapıldığının, iddia edilen listelerin aslında 2006 yılında oluşturulduklarının ortaya çıktığını savunan Saygun, bu konuda askeri bilirkişilerden istenen raporlara ''tarafsız değildir'' denildiğini söyledi.

BİLGİMİZ YOKTUR

Saygun, ''Tübitak başbakanlığa, polis kriminal İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Bunlar tarafsız mıdır? Plan seminerlerinin kasetlerini dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a Başbakan tarafından verilmiştir. Oysa ki bu seminer hakkında görüşü sorulan MİT ve polis, 'bilgimiz yoktur' demiştir. Bu durumda bu kurumların da tarafsızlığı tartışılmalıdır. Ayrıca Aytaç Yalman bu davada tanık olarak dinlenmelidir'' diye konuştu.


SİZ BİZİ BDP Mİ SANDINIZ?

5-7 Mart 2003 tarihlerinde 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlenen seminerler öncesi kendisine fikirlerinin sorulduğunu anlatan Ergin Saygun, şunları söyledi:

"Seminer içeriği ile ilgili görüşmelere katılıp, fikirimi beyan ettim. 3. Ordu’dan seminere katılacakları bizzat kendim seçtim. Bu tip semirlere katılan genç subaylarımızın sunumlar yaparak, kendilerini göstermelerini isteriz. Seçtiğim subaylar da buna göre belirlendi. Bazı gazete ve televizyon kanallarında Hudson Enstitüsü’nün hazırladığı komplo planı ile ki, bu planın içerisinde Beyoğlu’nda terörist bir saldırı ve patlama, Anayasa Mahkemesi Başkanı’na suikast ve çeşitli illerde camilere bombalı saldırılar yer alıyor.

ŞAKA SANDIM

Emniyet sorgumda bana Sinagog ve HSBC bombalamalarını benim yapıp yapmadığımı, patlamalar sırasında nerede bulunduğumu sordular. Önce bunu şaka sandım. Ama sonra ciddiyetlerini anladım. Kazara ’İstanbul’daydım’ desem, patlamalar benim üzerime kalacaktı. Bu iddialar çok anlamsız, varsayımlara dayanan asılsız iddialardır. Kaldı ki, bu patlamaların failleri yaklandı ve cezaları verildi. Bizi terör örgütleri ile ilişkilendirmeye çalışanlar, bu konularda gazetelerde haberler yapanlar, buradaki vatan evlatlarını Kandil ve İmralı’nın emrinden çıkmayan BDP ile karıştırıyorlar. Siz bizi BDP mi sandınız? Bu iddialar varsayımdır, temelsizdir" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler