Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Darbe komisyonu onları da dinleyecek!

Darbe komisyonu onları da dinleyecek!

Darbe komisyonu onları da dinleyecek!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2232 Beğen : 0

Komisyon, Ali Kalkancı, Müslüm Gündüz, Fadime Şahin ve Sisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ismi ifadeye çağırdı.

5’li Çete’nin üyeleri, medya patronları ile cezaevindeki 28 Şubat paşaları da dinlenecek.

‘İrtica’ propagandasına delil olarak o dönem birilerince ortaya sürüldükleri ortaya çıkan Aczimendi lideri Müslüm Gündüz, Gündüz’le bir evde basılan Fadime Şahin, sahte şeyh Ali Kalkancı, Sisi lakaplı Seyhan Soylu komisyona çağrılan ilginç isimler olarak ortaya çıktı.

Hukukçular ve 5’li Çete üyeleri

Meclis’in açılmasıyla birlikte, Darbeleri Araştırmla Komisyonu, birçok tanınmış ismi dinleyecek. Komisyon hukukçu olarak Sacit Adalı, Necati Şentürk, Nuh Mete Yüksel, Nusret Demiral, Orhan Karadeniz, Reşat Petek, Talat Şalk, Turgut Kazan, Yusuf Odabaş, Servet Armağan, Ahmet Karabilgin, Aykut Cengiz Engin, Erol Çakır, Sabih Kanadoğlu’nu dinleyecek. Komisyon 28 Şubat sürecinde 5’li Çete olarak adlandırılan TİSK Başkanı Refik Baydur, Türk-İş Başkanı Bayram Meral, TOBB Başkanı Fuat Miras, TESK Başkanı Derviş Günday ile birlikte dönemin TÜSİAD Başkanı Muharrem Kayhan, Hak-İş Başkanı Salim Uslu yu da dinleyecek.

Onbaşı Sarmusak ve bürokratlar

Kamuoyunda köstebek davasında ihtilal öncesi hazırlık içerikli Batı Çalışma Grubu belgelerini Emniyet’e sızdırdığı gerekçesiyle hakkında dava açılan polis memuru Kadir Sarmusak, dönemin emniyet istihbara daire başkanı Bülent Orakoğlu da dinlenecek. Komisyonun dinleyeceği bürokratlar arasında Ufuk Söylemez, Dönemin Vakıflar Bankası Genel Müdürü Hasan Kılavuz, BDDK eski Başkanı Ahmet Ertürk, Başbakanlık eski Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu, Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen, Ömer Kayır, işadamı Korkmaz Yiğit, emniyetçi Adil Serdar Saçan, BDDK eski üyesi Mustafa Akın da bulunuyor.

Cezaevinde dinlenecek isimler

Komisyon, 28 Şubat sürecinin asıl aktörleri olarak gösterilen ve şu anda darbe davalarında tutuklu olarak yargılanan isimleri de cezaevlerine giderek dinleyecek. Cezaevinde dinlenecek isimler arasında Çevik Bir, Erol Özkasnak, Teoman Koman, Fevzi Türkeri ile dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar da yeralıyor. Cezaevinde olan Nuri Ergin ile dini devlet düzeni için çalıştığı iddia edilen Malatyalılar grubu ile de görüşülecek.

Kavakçı ve Asiltürk de çağrılacak

Komisyonun dinlemeyi planladığı ancak henüz randevuları kesinleşmeyen siyasetçiler arasında ise Cumhur Ersümer, Oktay Ekşi, Ümmet Kandoğan, Deniz Baykal, Bahattin Şeker, Turan Tayan, Hayati Yazıcı, Hüsamettin Cindoruk, Hasan Celal Güzel, İsmail Kahraman, Mehmet Elkatmış, Merve Kavakçı, Mücahit Pehlivan, Necdet Menzir, Necmettin Cevheri, Oğuzhan Asiltürk, Recai Birgin, Rüşta Kazım Yücelen, Şevket Kazan, Sadık Avundukluoğlu, Salih Kapusuz, Şevki Yılmaz, Şeref Malkoç, Cavit Çağlar, Akın Birdal ile 28 Şubat sürecinin mağduru eski Başbakanlardan Tansu Çiller de bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler