Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Çin Ay Çöreği Bayramını kutladı

Çin Ay Çöreği Bayramını kutladı

Çin Ay Çöreği Bayramını kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2404 Beğen : 0

Çinliler, Ay Çöreği Bayramı olarak da adlandırılan Çongçiu (Sonbahar) Bayramı'nda yuvarlak şekildeki ay çöreği tatlılarını yiyerek aileleri ile vakit geçiriyor.

Ülkede Çin Yeni Yılı'ndan sonra en önemli geleneksel bayram olan Ay Çöreği Bayramı, Çin'in Ay takvimine göre 8'inci ayın 15'inci gününe denk geliyor.

Ay'ın bugün tam yuvarlak olması nedeniyle birlik, bütünlük ve huzuru temsil ettiğine inanılan bayramda Çinliler, yuvarlak şekildeki ay çöreği adı verilen tatlılar yiyerek sevdikleri ile birlikte zaman geçiriyor.

Şanghay'daki Yüyüen bahçesinde her yaştan binlerce Çinli de burada ay çöreği satın alarak, geleneklerine bağlılıklarını gösteriyor.

Congçiu bayramını anlatan 54 yaşındaki Şie Şüemin, "Ay bugün en yuvarlak halini alıyor ve Congçiu, birlik, beraberlik ve aile kavramlarına önem veren Çinliler için mutluluk ve sevinç içerisinde aile ve sevdiklemizle coşku ile kutladığımız bir bayram" diye konuştu.

Congçiu Bayramı nedeniyle ülkede 3 günlük resmi tatil yapılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler