Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Cihaner'den vekile yıpranma hakkına tepki

Cihaner'den vekile yıpranma hakkına tepki

Cihaner'den vekile yıpranma hakkına tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2494 Beğen : 0

Cihaner, "Gece yarısı Meclis’e getirilen bir önergeyle milletvekillerine yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet süresi zammının verilmesinden bir milletvekili olarak mahcubiyet duyuyorum. Basın mensuplarının ellerinden alınan haklarının verilmesi yerinde ama milletvekillerini de bu önergeye dahil etmeyi ayıp olarak nitelendirebilirim" dedi.

Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan’la ziyaret edip Başkan Önder Varol ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, gazetecilerin 2008 yılında yürürlükten kaldırılan fiili hizmet süresi zammının geri verilmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Cihaner, önergenin kabul edilmesinin gazeteciler açısından olumlu olduğunu belirtip, "Önergeye milletvekillerinin de dahil edilmesini doğru bulmuyorum. Benim de mensubu olduğum yargı iş kolunda ağır koşullarda çalışan hakim ve savcılar, infaz koruma memurlarının fiili hizmet süresi zammı konusunda beklentileri var. Tüm işkollarının gözden geçirilerek bu konuda düzenleme yapılması gerekirken milletvekillerine fiili hizmet süresi zammı verilmesinden, özellikle bunu Meclis’e, önergeyi gece yarısı getirerek geçirilmesinden bir milletvekili olarak mahcubiyet duyuyorum" diye konuştu.

CİHANER OY VERMEDİ

TBMM ’ye sunulan önergeye oy vermediğini dile getiren CHP’li Cihaner, "Milletvekillerinin çalışma koşulları değerlendirilebilir, konuşulabilir. Ama toplumda birçok iş kolunda ağır koşullarda çalışan ve yıpranan meslek gurupları var. Askeri yargı üyelerine fiili hizmet süresi zammı verilirken, sivil yargı mensupları bu haktan yararlanamıyor. Gazetecilerin alınan hakları geri verilirken, bu önergeye milletvekillerinin de dahil edilmesini ayıp olarak nitelendiriyorum" dedi.

ELEŞTİRİLERE HAK VERDİ

Cihaner, seçim bölgesi Denizli’ye az geldiği yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. Türkiye ’nin kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, bu nedenle partisinin vekillerinin yoğun bir çalışma içinde olduğuna dikkat çekip, Denizli’yi ihmal ettiği eleştirilerine hak verdi. Cihaner, "Partim bana birçok görev verdi. Denizli’ye az gelmem, çok yoğun olmamdan kaynaklanıyor. Birçok yerde partimin verdiği görevleri yerine getiriyorum. PM’de görevim var. Önemli davaları takip ediyorum. Eleştirileri kabul ediyorum. Denizli’yi ihmal ettim. Ama çok kısa zaman içinde bunu telafi edeceğim. Keşke ülke güllük gülistanlık ve sorunsuz olsaydı da biz de sorunlarla uğraşmasaydık, Denizli’ye daha sık gelebilseydik" ifadelerini kullandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler