Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2963 Beğen : 0

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’inci yıldönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisini karşılayan İstiklal Madalyası sahibi gazi Halil Avcı’nın oğlu gazi üniformalı Ahmet Avcı’nın elini öptü.

Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene hükümet düzeyinde en yüksek katılım Başbakan Yardımcısı düzeyinde oldu. Bülent Arınç, Cumhuriyet Meydanı’na geldiğinde kendisini karşılayan İstiklal Madalyası sahibi gazi Halil Avcı’nın oğlu gazi üniformalı Ahmet Avcı’nın elini öptü. Bir askerin Ahmet Avcı’yı, ayakkabılarını silip parlatarak törene hazırlaması dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, ardından diğer çelenkler konuldu. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde rengini şehitlerin kanından alan Türk Bayrağı göndere toka edildi. Törenler için Çanakkale Boğazı’nda bulunan TCG Oruç Reis firkateyninden şehitler anısına 21 pare top atışı yapıldı.

ARINÇ: BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ÇANAKKALE
Valiliğe gelişinde polis merasim birliği tarafından karşılanan Arınç, daha sonra şeref defterini imzaladı.

Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada, “18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü ve Şehitler Günü'nü kutlamak üzere Başbakan'ı temsilen ve 5 bakan ile kente geldiklerini” söyledi.

Bu mutlu günü tekrar coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden Arınç, “Sayın Başbakanımızın da selam ve sevgilerini iletmek istiyorum” diye konuştu.

Farklı partilerden pek çok milletvekili ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunduğunu ifade eden Arınç, Çanakkale'nin, bu yıl yine coşkuyla, büyük bir sevinçle bu zafer gününü kutlayacağını bildirdi.

“Sayın Başbakanımız, son 9 yıldır her törende Çanakkale'de bulunmayı bir görev saydı, bundan büyük bir mutluluk duydu, büyük bir sevinçle bu toplantılara katıldı” diyen Arınç, “Bu kez bildiğiniz bazı sebeplerle kendileri gelemedi, beni ve bakan arkadaşlarımı görevlendirdiler” diye konuştu.

Hükümet'in, sadece Çanakkale Zaferi'ni belli bir günde kutlamayı değil, Çanakkale'de yaşanan bu destansı olayın gençlere, bundan sonraki nesillere ve millete, bütün insanlara örnek olması bakımından Çanakkale'yi de imar ettiğini vurgulayan Arınç, “Şu ana kadar 120 milyon civarında... 2003'ten bu yana şehitlik başta olmak üzere savaşın cereyan ettiği bütün bölgelerin imarı ve yeniden düzenlemesi yapıldı” dedi.

Şu anda da 61 milyon liraya mal olan ve açılma aşamasına gelen Kabatepe Simülasyon Merkezi'nin de bu çalışmaların en güzel örneklerinden birisi olduğunu kaydeden Arınç, böylelikle 200 milyondan daha fazla bir yatırımla Çanakkale Zaferi'nin sadece konuşmalarla resmi geçitlerle değil, geçmişten bu yana tarih ve kültür varlıklarımızın, inancımızın, destanımızın yaşaması ve yaşatılması için de hükümetleri tarafından büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler