Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bu değişiklik ortalığı karıştıracak!..

Bu değişiklik ortalığı karıştıracak!..

Bu değişiklik ortalığı karıştıracak!..
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2301 Beğen : 0

YÖK, üniversitelerde okutulan İnkilap Tarihi dersinin kaldırılması için düğmeye bastı.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, üniversitelerde Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinin kaldırılması gündemde. Yükseköğretim kanunundaki " Atatürk milliyetçiliğine bağlı" öğrenciler yetiştirme hedefi doğrultusunda konulmuş olan dersin kaldırılmasıyla ilgili, "Dersin ve üniversitelerdeki Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüleri’nin kaldırılması için çalışmalar yapılıyor mu" sorusuna YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "Yükseköğretim yasası değişikliği kapsamında bu konular gündemimizde, tartışılıyor" yanıtını verdi.

Üniversitelerde Türk Dili ve Edebiyatı dersiyle birlikte tüm öğrencilerin alması zorunlu olan Atatürk İlkeleri dersinin yasal dayanağını 1981 tarihli yükseköğretim yasası oluşturuyor. Yasada yükseköğretimin amaçları sıralanırken öğrencileri, " Atatürk İnkılâpları ve ilkeleri doğrultusunda Atatürk milliyetçiliğine bağlı" yetiştirmek ilk sırada yer alıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler