Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bozdağ laiklik sözüne açıklık getirdi

Bozdağ laiklik sözüne açıklık getirdi

Bozdağ laiklik sözüne açıklık getirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2112 Beğen : 0

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Diyanet laik olamaz” sözlerine açıklık getirerek, Anayasa’nın 136. maddesinin laiklik ilkesine aykırı bir şekilde düzenlendiğini belirterek, “laikliğe aykırı bir hükmün, laikliğe uygun hale getirilmesinin esas olduğunu” söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkçe Olimpiyatları’na katılan öğrencileri Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nda kabulü sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin “kendisinin ‘Diyanet laik olamaz’ sözlerinin tartışmaya neden olduğunu ve bir anayasa değişikliğinin ifadesi midir?” sorusu üzerine yaptığı açıklamada, sözlerinin gayet açık olduğunu ve Anayasa’nın 136. maddesinin laiklik ilkesine aykırı bir şekilde düzenlendiğini söyledi.

LAİKLİK DİNLERE MÜDAHALE EDEMEZ

Laikliğin dinin devlete, devletin de dine karışmaması olduğunu kaydeden Bozdağ, “Laiklik, her dinin ve o dine inan herkesin sigortası ve teminatıdır. Laiklik dinlere inananlara müdahale etmez. Başkalarının da müdahale etmesine izin vermez. Herkes inandığı dinin gereklilikleri neyse onu dilediği gibi yaşar. Bunun teminatı da laikliktir” diye konuştu.
Anayasa’nın 136. maddesinde müdahaleci bir anlayışın göründüğünü belirten Bozdağ, yanlış olan bir maddeyi ifade ettiğini ve laikliğe aykırı bir hükmün, laikliğe uygun hale getirilmesinin esas olduğunu söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler