Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Boko Haram Mülteci kampına saldırdı

Boko Haram Mülteci kampına saldırdı

Boko Haram Mülteci kampına saldırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1334 Beğen : 0

Nijerya’nın kuzeybatısındaki Borno kentindeki bir mülteci kampına giren üç intihar bombacısı kadın kendisini patlattı. Boko Haram tarafından yapıldığından şüphelenilen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 27 kişi yaşamını yitirdi. Borno, Boko Haram’ın sıklıkla saldırı düzenlediği kentlerden biri olarak dikkat çekiyor.

ChristianToday.com’da yer alan habere göre üç kadın intihar bombası tarafından gerçekleştirilen 27 kişinin öldüğü eylemde 83 kişi de yaralandı. Nijerya ordusu uzun zamandır bölgeyi cihatçıların elinden almak ve terörden temizlemek için çaba gösterse de terör örgütü Boko Haram, sıklıkla bu tip saldırı eylemleri gerçekleştiriyor. Örgüt son iki ay içinde, en az 143 kişiyi öldürdü. Ordu birlikleri son birkaç hafta içinde pek çok bölgeyi şiddetli çatışmalardan sonra Boko Haram’dan temizledi.

Sambisa ormanından yönetilen Boko Haram son sekiz yılda 20 bin kişiyi öldürdü ve üç milyon insanı yerinden etti. Yerel dilde “Batılı eğitim bir günah” anlamına gelen Boko Haram çoğunlukla modern eğitimin verildiği Batılı tarzdaki okulları ve merkezleri hedef alıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler