Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bin Filistinli daha sürüldü

Bin Filistinli daha sürüldü

Bin Filistinli daha sürüldü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2166 Beğen : 0

İsrail Ordusu'na bağlı birliklerin, askeri tatbikat yapacağı gerekçesiyle Batı Şeria sınırları içindeki Ağvar bölgesinde yaşayan yaklaşık bin kişiyi tahliye ettiği bildirildi.

Ağvar Bedeviler Birliği Meclisi Başkanı Arif el-Derağme, İsrail Ordusu'nun askeri tatbikat bahanesiyle bölge halkını göçe zorladığını kaydetti.

Derağme, İsrail'in askeri tatbikatlar düzenleyerek Filistinlileri göçe zorlamayı ve bölgeyi yerleşim birimi ya da askeri amaçlı olarak kullanmayı amaçladığını ifade etti.

Görgü tanıkları, İsrail Ordusu'nun Ağvar bölgesine tank, zırhlı personel taşıyıcıları ve büyük askeri araç yığdığını belirtti.

İsrail Ordusu bir hafta önce Ağvar'a yakın Tana bölgesine füzesavar sistemi yerleştirmiş ve askeri tatbikat yapılacağı için halkın bölgeyi terk etmesini istemişti.

Ağvar'daki Filistinlilerin sayısı 1967 yılı öncesinde 320 bin iken, İsrail'in uygulamaları sonucunda bu sayının bugün 60 bine düştüğü belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler