Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Beyzbol sopalı konuşma TBMM gündeminde

Beyzbol sopalı konuşma TBMM gündeminde

Beyzbol sopalı konuşma TBMM gündeminde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2269 Beğen : 0

CHP'li Oran'ın Başbakan Recep tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesi şöyle:


1. ABD Başkanı Barack Obama ile 2012 yılı içerisinde telefonla kaç kez görüştünüz?
2. ABD Başkanı Obama’nın ikamet ettiği Beyaz Saray’ın resmi web sayfasına https://www.whitehouse.gov/photos-and-video/photo/2012/07/president-obama-talks-prime-minister-erdo konulan fotoğrafı gördünüz mü?
3. ABD Başkanı’nın sizinle telefonla konuşurken elinde beyzbol sopasıyla poz vermesi bunu da başkanlık sitesinden yayınlamasının diplomatik dildeki karşılığı nedir?
4. Türkiye’ye ve yurttaşlarımıza üstü kapalı hakaret içeren bu fotoğrafın Beyaz Saray web sayfasından kaldırılması için girişimde bulunacak mısınız?
5. Söz konusu sitede Beyaz Saray’ın Resmi Fotoğrafçısı Pete Souza tarafından çekildiği belirtilen ve altında “Başkan Barack Obama, Oval Ofis’te Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüşürken, 30 Temmuz 2012” yazan fotoğraf 9 yıldır AKP hükümetlerince yürütülen dış politikası ile uyumlu olduğunu söyleyebilir misiniz?
6. Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği konu ile ilgili girişimde bulundu mu, sonucu ne oldu? Dışişleri Bakanlığı sizi bu konuda bilgilendirdi mi?
7. AKP iktidara geldiğinden bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yetkili personelinin başına çuval geçirilmiş, ülkemizin güvenliğini sağlamaya söz verdiği bir gemi seyahat halindeyken basılarak vatandaşlarımız öldürülmüş, en son Suriye sınırında bir uçağımız düşürülmüş ve Türkiye tarihinde daha önce eşi benzeri görülmemiş daha bir çok ulusal onurumuzu zedeleyen hadise yaşanmıştır. Bütün bu olaylar karşısında sadece kınama mesajları ve diplomatik nota vermekle yetinen hükümetiniz, elinde beyzbol sopası ile sizinle konuşurken poz veren ABD Başkanı Obama’ya da kınama mesajı yazmayı düşünmekte midir? Bu resim, hep bahsettiğiniz “dostluk ilişkisi”nin nişanesi midir?



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler