Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem BBC'den çok çarpıcı Türkiye yorumu

BBC'den çok çarpıcı Türkiye yorumu

BBC'den çok çarpıcı Türkiye yorumu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2396 Beğen : 0

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin tartışılmaya devam ettiği günlerde, BBC çarpıcı bir habere imza attı. "Türkiye'nin laik sistemi tehlikede mi?" sorusunun sorulduğu haberde, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar mezarlarında ters dönüyor olabilir. Laik ve milliyetçi bir devlet olan Türkiye'nin vizyonu sorgulanıyor" değerlendirilmesi yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın laikliği yeniden yorumlayama çalıştığını ifade eden İngiliz yayın kuruluşu, kamusal hayatın muhafazakar doğasının giderek arttığına dikkat çekti. BBC, "Sayın Erdoğan ve onun partisi tüm kamusal alanlarda dinin katı bir şekilde yasaklanmasını ve özel hayatla sınırlandırılmasını reddetti. Artık, başbakan tekrar tekrar 'Sadece devlet laik olabilir, kişiler değil' diyor" diye yazdı.

Erdoğan'ın "Dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz" sözlerinin de hatırlatıldığı haberde, "Artık, başbakan tekrar tekrar 'Sadece devlet laik olabilir, kişiler değil' diyor" ifadelerine yer verildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler