Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Barış etkinliği utanç verici

Barış etkinliği utanç verici

Barış etkinliği utanç verici
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2222 Beğen : 0

Antakya’nın Yeşilpınar Beldesi’nde yapılan “Barışa çığlık” eylemi gericileri kızdırırken, Star gazetesi bu haberi internet sitesinin manşetine taşıyarak, hem silahlı muhaliflere bir kez daha sahip çıktı hem de Alevi ve sol düşmanlığını gözler önüne serdi. Haberde silahlı çeteler "onurlu insanlar olarak tanımlanırken, barış için etkinliğe katılan aydınlar, Aleviler ve sosyalistler ise hedef gösterildi.

Gericiler barış etkinliğini tanımlarsa: “Utanç verici ve insanlık dışı”
"Şarkıcısı, türkücüsü, yazarı, şairi, sendikacısı, partilisi bütün sol toplandı; Suriyeli muhaliflere karşı ‘çığlık’ oldu" şeklinde duyurulan haberde, şu ifadelere yer verildi:

Bolca sol-sosyalist ajitasyonun ve Alevilik propagandasının yapıldığı; “halkların kardeşliği” sloganlarının atıldığı etkinlikte; katliamdan kaçan çaresiz insanlara “Evlerinizi kiralamayın!” şeklinde insanlık dışı ve utanç verici çağrılarda bulunuldu.

“Onurlu muhalifler bu etkinliğe zaten katılmazdı”
Haberde etkinliğe sol-sosyalist çevreden birçok ismin katıldığı belirtilirken, etkinliğe tek bir muhalifin dahi katılmadığı ifade edilerek şöyle denildi:

“Beşşar Esed rejimini savunan birçok isme rağmen tek bir muhalif temsilci yoktu. Katılmadı değil, davet dahi edilmedi. Hoş, davet edilseydi dahi böyle bir etkinliğe onurlu hiçbir muhalifin katılmayacağı ortada, ancak Yeşilpınar Belediyesi Başkanı durumu şöyle izah ediyor: ‘Sadece savaş karşıtlarını davet ettik.’ AK Parti’den davetli olmamasının da sebebini buna bağlıyor: ‘Savaşın sorumlusu AKP olduğu için AKP’den kimseyi davet etmedik.’ İlginçtir, savaşa karşı yapıldığı ifade edilen, “Kardeş Kanına Hayır! Barışa Çığlık” adı verilen etkinliğe yaklaşık iki senedir kendi halkının üstüne bombalar yağdıran bir rejimin savunucuları davet ediliyor ve etkinlik boyunca bu rejim için övgüler diziliyor.”

Yazdıklarını okuyamıyorlar, okuduklarını yazamıyorlar
İstanbul Tabip Odası’ndan Ali Çerkezoğlu’nun sözleri “Allahu Ekber Nidaları Atanlar Katildir!” şeklinde duyurulurken, haberin devamında yer alan cümleler ise çarpıtmanın boyutlarını gösteriyor:

“Afganistan, Irak’la başlayan işgalci politika yeni değil. Haçlı seferleri Antakya üstünden Kudüs’e gider. Bu işgalciler neo-liberalizmin haçlı seferindeler. El Kaideciler, NATO, ABD el ele bu haçlı seferinde. Katile katil demek gerekiyor, işgalciye işgalci demek gerekiyor. Boğaz keserek Allahu Ekber nidaları atanlara katil demenin adını koymanın yeridir, zamanıdır.”

(soL – Haber Merkezi)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler