Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bakan Günay'a yumurtalı saldırı!

Bakan Günay'a yumurtalı saldırı!

Bakan Günay'a yumurtalı saldırı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2299 Beğen : 0

akan Günay, kendisine verilecek ’Fahri Profesörlük’ unvanıyla ilgili törenin düzenleneceği Mete Cengiz Kültür Merkezi’ne girişi sırasında bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Üniversiteli gençler bir anda ellerindeki yumurtaları Bakan Günay’a doğru fırlattı. Atılan iki yumurtadan biri Bakan Günay’ın önüne düşerken, diğeri korumalardan birinin sırtına isabet etti.

Bakan Günay, korumalar eşliğinde salona alınırken, yumurtalı protestoyu gerçekleştiren üniversite öğrencileri Deniz Başer, Semih Sönmez, Elif Gizem Yıldırım, Nesgis Çiçek ve Barış Kılınç, polis tarafından karga tulumba gözaltına alındı.

Bakan'a yumurtalı saldırı!
video için tıklayın


BAKAN GÜNAY, MURADİYE KÜLLİYESİNİN RESTORASYONUNA İLK HARCI KOYDU

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Muradiye Külliyesi restorasyonunu, ilk harcı koyarak başlattı. Bakan Günay, Türkiye’nin turizmde yakaladığı ivmeyi yapılan hamlelerle Anadolu’nun içlerine çekmek istediklerini söyledi.

Bazı açılış ve toplantılarına katılmak üzere karayoluyla Bursa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilk olarak Muradiye Külliyesi’nin restorasyon çalışmalarının başlatılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Bakan Günay, "Hayat ileriye doğru yaşanıyor, geriye bakarak anlaşılıyor" sözünü çok önemsediğini belirterek, son günlerde ufuklarını aydınlatmak için geçmişe sahip çıkmak adına daha kararlı durmaya çalıştıklarını söyledi.

Britanya’dan Roma’ya Selçuklular’dan Osmanlı’ya kadar bu topraklarda ne varsa hepsini ihya etmeye çalıştıklarını vurgulayan Bakan Günay, "Son bin yıllık geçmişimizde Bursa beylikten devlete geçişimizin simgesi bir şehir. İlk başkentimiz konumunda. Ancak, Bursa bir felaketle karşı karşıya geçmişte gelişigüzel bir sanayileşme yaşandı. Bu Türkiye’nin tarihindeki bir plansızlıktan dolayı yaşandı. Bundan sonraki süreçte Bursa’da sanayileşmeden vazgeçmeksizin tarihine dokusuna kültürüne de sahip çıkacak" diye konuştu.

Türkiye’nin gelen turist sayısında Avrupa’da dördüncü sırada olduğunu hatırlatan Bakan Günay şöyle devam etti:

"Eskiden Yunanistan’la Mısır’la yarışırdık. Şimdi onlardan 3 kat daha iyi durumdayız ve bu potansiyeli Türkiye’nin yakaladığı bu ivmeyi turizm adına yapacağımız hamlelerle Anadolu’nun içlerine çekmeyi istiyoruz. Bunla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz."

CEM SULTAN VE ŞEHZADE MUSTAFA’NIN TÜRBELERİNİ ZİYARET ETTİ

Bakan Günay daha sonra Muradiye Külliyesi’nde bulunan Cem Sultan, Şehzade Mustafa ve Mahidevran Sultan’ın türbelerinin bulunduğu bölümleri gezdi ve dua okudu.

12 türbeden oluşan Muradiye Külliyesi’nin restorasyonuna 4 milyon 800 bin lira harcanacak.

HABERİN FOTOĞRAFLARI



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler