Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bağdat'ta Sünni muhalefet gösterisi

Bağdat'ta Sünni muhalefet gösterisi

Bağdat'ta Sünni muhalefet gösterisi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2251 Beğen : 0

Irak'ın başkenti Bağdat, bugün çoğunluğunu Sünnilerin oluşturduğu hükümet karşıtı grupların eylemiyle karşılaştı. Bağdat'ın Batı bölgelerinde hükümete muhalif onbinlerce kişinin katıldığı gösterilerde, Sünnilerin haklarına saygı gösterilmesi ve hapishanelerdeki Sünni tutukluların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Protestocular, Bağdat'tan Ürdün ve Suriye'ye ulaşan otobanı üzerinde bir araya geldi.

Azınlık olmadıklarını söyleyen göstericiler, Maliki hükümetini ayrımcılık yapmak ve mezhep kavgasını körüklemekle suçluyor.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki de geçtiğimiz günlerde Irak'ın birliğinin korunması ve ülkede mezhep kavgası çıkarmaya çalışanlara karşı mücadele için din adamlarından yardım istemişti.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Irak Maliye Bakanı Rafi İsavi, ''milis kuvvet'' olarak nitelenen özel birimlerce Yeşil Bölge'nin içinde bulunan bürosuna baskın düzenleyip, bürodaki memurlar ile 10'dan fazla korumasının tutukladığını açıklamıştı.

Hemen ertesi gün ise Irak'taki Sünni gruplar, Maliye Bakanlığı'na evine yapılan baskın dolayısıyla Cuma namazından sonra gösterilere başlamıştı. Geçtiğimiz Pazar günü ise Sünnilerin yoğun olarak yaşadığı el Anbar bölgesinde halkın sivil itaatsizlik eylemi başlattıkları duyurulmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler