Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Atatürk büstüne çirkin saldırı!

Atatürk büstüne çirkin saldırı!

Atatürk büstüne çirkin saldırı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2421 Beğen : 0

Çirkin olay, dün gece Malkara İlçesi’ne 28 kilometre uzaklıktaki 450 nüfuslu Çınarlıdere Köyü’nde meydana geldi. Çınarlıdere’de köy konağı önünde bulunan ve mermer kaidesinde ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene K. Atatürk’ yazılı Atatürk büstü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılarak yerinden söküldü. Daha sonra da meydandaki yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğinin ortasına iple bağlanarak sarkıtıldı.

Köy konağında bulunan parkın işletmecisi 51 yaşındaki Hüseyin Sevdar sabah 06.30 sıralarında işyerine geldiğinde büstün direkte asılı olduğunu görünce durumu jandarmaya bildirdi. Kısa sürede gelen jandarma ekipleri hemen Atatürk büstünün ipini kesip indirerek tekrar yerine koydu.

’Çok üzüldük’

Atatürk büstünün yerinde olmadığını görünce çok şaşırdığını ifade eden Hüseyin Sevdar şunları söyledi:

"Köy konağının parkını işletiyorum, sabah işyerini açmak için geldiğimde konak önündeki Atatürk büstünün yerinde olmadığını gördüm. Büstün olduğu mermerlerinde kırıldığını fark ettim. Daha sonra da büstü 50 metre uzaklıktaki aydınlatma direğinde asılı olarak gördüm ve muhtar ile jandarma ekiplerine haber verdim. Köyümüzde böyle bir şeyin olması bizi çok üzdü."

Çınarlıdere Köyü Muhtarı Teoman Kesebir ise, olayın ardından dilekçe ile hemen Malkara Savcılığı’na suç duyusunda bulunduklarını belirterek, "Köyümüzde böyle bir şey olması bizi çok üzdü. Ben olayı öğrendikten sonra savcılığa dilekçe ile suç duyusunda bulundum" dedi.

'Şikayetçi olacağız'

Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, konuyla ilgili kendilerinin de inceleme başlattığını kaydederek, "Olay şu an savcılıkta. Biz de kaymakamlık dilekçemizi hazırladık, şikayetçi olacağız" diye konuştu.

Olayın ardından Malkara cumhuriyet Savcılığı ve jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler