Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Aptal, salak yasalarla Türkiye'yi vurmaya çalışıyoruz'

'Aptal, salak yasalarla Türkiye'yi vurmaya çalışıyoruz'

'Aptal, salak yasalarla Türkiye'yi vurmaya çalışıyoruz'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2399 Beğen : 0

Avrupa Parlamentosu ( AP) Yeşiller Grubu Eş Başkanı Daniel Cohn Bendit, AB'nin Türkiye politikasını sert dille eleştirdi.

“Türkiye'ye karşı aptal olmayı bir kenara bırakalım. Fransa ve başka Avrupa ülkelerinde Ermeni soykırımı gibi aptal, salak yasalarla Türkiye'yi vurmaya çalışıyoruz” diyen Cohn-Bendit, Türkiye-AB ilişkilerinde en büyük sorunun, tutuklu gazeteciler sayısının ve basın özgürlüğünün bulunmamasının oluşturduğunu savundu.

ABHaber’e göre, Daniel Cohn-Bendit, 'Strazburg’da yaptığı açıklamada Schengen anlaşması ile ilgili en büyük sorunun Yunan sınırından kaynaklandığına dikkat çekerek “Benim Yunan sınırındaki sorun ile ilgili bir önerim var. Türkiye'ye karşı aptal olmayı bir kenara bırakalım. Fransa ve başka Avrupa ülkelerinde Ermeni soykırımı gibi aptal, salak yasalarla Türkiye'yi vurmaya çalışıyoruz. Avrupa haksız yere Türkiye ile müzakereleri bloke ediyor” şeklinde konuştu.

Cohn-Bendit şöyle devam etti:
“Türkiye'yi provoke ederek diyalog kuramayız. Türkiye'nin Avrupa'yla iyi olması için hiçbir gerekçe yok. Türkiye'de haklı olarak Yunan sınırıyla ilgili başınızın çaresine bakın diyor. Türkiye ile ilişkileri zekice yürütmek gerek. Yunan sınırı ve Ege adalarıyla ilgili sorunu çözmek istiyorsanız, Türkiye ile diyaloga ve işbirliğine ihtiyacınız var.”

Daniel Cohn Bendit, ayrıca Türkiye-AB ile ilişkilerindeki en büyük sorunu ise, çok sayıda gazetecinin hapishanede olması ve basın özgürlüğünün bulunmaması olarak açıkladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler