Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem AKP’ye sert “İmralı” darbesi

AKP’ye sert “İmralı” darbesi

AKP’ye sert “İmralı” darbesi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2639 Beğen : 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İmralı görüşmelerinin açığa çıkmasının ardından niye “Baldıran zehiri de olsa içerim” demesinin nedeni belli oldu. Müzakerelerin ardından AKP’nin oylarının yüzde 38.6’ya düştüğü ortaya çıktı.

Sözcü’nün haberine göre; bugün yerel seçim yapılsa, AKP yüzde 38.6, CHP 28.6, MHP 19.8, BDP yüzde 7.6 oy alır… Genel seçimde de tablo farklı değil. AKP’nin oyu yüzde 43’e düşmüş durumda. CHP’nin yüzde 28, MHP’nin yüzde 18.2, BDP’nin yüzde 8.1 oy potansiyeli var.

İmralı görüşmeleri, yaklaşan yerel seçimler ve başkanlık sistemi tartışmaları siyasetin nabzını yükseltiyor. Peki sokaktaki vatandaş gündemdeki konular hakkında ne düşünüyor?

Bu sorunun yanıtını Gezici Araştırma Şirketi’nin, Türkiye’nin 46 ilinde 23-24 Şubat tarihlerinde 9 bin 272 kişiyle yüz yüze yaptığı anket gözler önüne serdi.

Ankete göre; AKP’nin Doğu’dan Batı’ya gittikçe ve İç Anadolu’da oy kayıpları hızla artıyor. CHP ve MHP ise İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde oy artışı yaşıyor. Ankete katılanların büyük çoğunluğu İmralı’yla görüşmelere karşı çıkıyor. Yüzde 91.4’lük kesim, Öcalan’a ev hapsine karşı, Türkiye’nin bölünmesi kaygısı da hayli yaygın… Seçmenin yüzde 64.8’i, başkanlık sisteminin tek adamlığa ve otoriter yönetime fırsat vereceğini de düşünüyor. Yalnızca AKP seçmeninin yüzde 26,7’si başkanlığa karşı…

“Kimi başkan görmek istersiniz?” sorusuna verilen yanıtlara göre, vatandaşın yüzde 30.2’si Cumhurbaşkanı Gül’ü istiyor. Gül’ü sırasıyla Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Bülent Arınç ve Selahattin Demirtaş izliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler