Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem AKP’li enişteler hızla yükseliyor!

AKP’li enişteler hızla yükseliyor!

AKP’li enişteler hızla yükseliyor!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2225 Beğen : 0

AKP Diyarbakır milletvekili Mine Lök Beyaz’ın eşi Necat Beyaz, birinci derece kadrolu Başbakanlık müşavirliğine atandı. Beyaz’a ilişkin kararname, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından imzalandı.

'AK eniştelerin' durdurulamayan yükselişi...
Gazeteport’un haberine göre, AKP daha önce de eski ve yeni bayan milletvekillerinin eşleri kamuda önemli görevlere getirildi ve ‘’AK Enişteler’’ olarak nitelendi. Adana milletvekili Fatoş Gürkan’ın eşi, Erhan Gürkan Çevre Bakanlığı’na müşavir olarak atandı. Erzurum milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’ın eşi Muharrem Çığlık Başbakanlık müşaviri oldu.

Ankara eski milletvekili ve Aile Bakan yardımcısı Aşkın Asan’ın eşi Habib Asan, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcılığına, Mardin milletvekili Gönül Şahkulubey’in eşi Mehmet Şahkulubey de Bayındırlık Bakanlığı’na atandı. Eski Bakan Selma Kavaf’ın eşi Alaeddin Kavaf, Enerji Bakanlığı’na bağlı ETİ Zeolit Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Genel Müdürü olmuştu.

Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun eşi Arif Seymenoğlu, Sanayi Bakanlığı Daire Başkanlığına getirilmiş, Tokat milletvekili Dilek Yüksel’in eşi Uğur Yüksel de BOTAŞ’ta memur olarak çalışırken, Enerji Bakanlığı’nda müşavir olmuştu.

Bu arada 50’ye yakın eski milletvekili ve milletvekili adayı da bürokraside çeşitli görevler aldı. Bu isimlerin büyük bölümü bakan yardımcısı olurken, bazıları da müşavir, müsteşar ya da genel müdür olarak, çeşitli kamu kurumlarına atandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler