Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Afyon'daki bombalar Suriyelilere gidecekti

Afyon'daki bombalar Suriyelilere gidecekti

Afyon'daki bombalar Suriyelilere gidecekti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2271 Beğen : 0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Afyonkarahisar'daki 25 askerin şehit olduğu patlamanın "yüzde 99,5 sabotaj" olduğu yönünde emekli askerlerden bilgi aldığı yönündeki açıklamalarının ardından CHP'den çarpıcı bir iddia daha geldi.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TSK'nın elinde bulunan 1936-37 Amerikan tipi el bombalarını gizlice Suriyeli muhaliflere gönderdiğini, patlayan cephanelikte sayımın gece yapılmasının ve askerlerin acemi kısa dönem erlerden seçilmesinin de sevkiyatları gizli tutma amacından kaynaklandığını iddia etti.Afyonkarahisar'daki patlamanın nedenine yönelik soruşturmalar sürerken, hükümetin, "sabotaj" iddiaları nedeniyle tepki gösterdiği CHP'den bir iddia daha geldi.

Çıray, geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi twitter hesabı üzerinden patlamaya ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Çıray, şu iddiaları ortaya attı:

" Çok önemli ve emin bir kaynak "

Çok önemli ve emin kaynaktan Afyon'daki patlama ile ilgili bir bilgi aldım ve bunu pazartesi günü bir önerge ile Milli Savunma Bakanı'na soracağım. Aldığım bilgiye göre TSK'nın elinde bulunan 1936-37 Amerikan tipi elbombalarını gizlice Suriyeli muhaliflere gönderiyorlardı.

Gizli tutma amacı

Sayımın gece yapılmasının ve askerlerin acemi kısa dönem erlerden seçilmesinin nedeni bu sevkiyatları gizli tutma amacına yönelikmiş. Apaydın Kampı CHP milletvekillerini hazırlıksız olarak Apaydın Kampı'na almamalarının nedeni orada karşılaşacakları bu tür silâhlarla da ilgiliymiş. Bunları burada yazmamın nedeni, bu olayı Türk milleti ile birlikte şeffaf bir şekilde takip etme isteğimdir. Yoksa medya prangalı. Anayasal görevlerini yapmakta olan evlâtlarımızın şehit olmalarının gerçek nedenlerini bilmek ailelerinin ve Türk milletinin hakkıdır."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler