Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Afgan Meclisi'ne roketli saldırı!

Afgan Meclisi'ne roketli saldırı!

Afgan Meclisi'ne roketli saldırı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2372 Beğen : 0

Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezinde roketli saldırı düzenlendi. Afgan Meclisi'nin, NATO güçlerinin üssünün ve büyükleçiliklerin olduğu Vezir Ekber Han bölgesi hedef alındı. Saldırlarda Meclis binası ile Rus büyükelçilik binasının hedef alındığı bildirildi.

Reuters haber ajansı, İngiliz diplomatların kaldığı binalara da roket isabet ettiğini duyurdu.

Görgü tanıkları en az 10 patlama olduğunu ve patlama sonrasında yaklaşık 30 dakika ağır makinalı tüfeklerle ateş açıldığını duyurdu.

AMERİKAN ELÇİLİĞİNDE ALARM

Saldırıların gerçekleştiği bölgede yer alan ABD büyükelçiliği yakınlarında da bir patlama meydana geldi. Elçilik alarma geçirilirken, personele sığınağa gitme talimatı verildi.

TALİBAN ÜSTLENDİ

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, saldırıları üstlenerek, bir grup intihar bombacısının NATO üslerine, parlamentoya ve diplomatik binalara saldırdırdığını duyurdu.

Öte yandan ülkenin güneyindeki Celalabad ve Gardez'de de saldırılar olduğu bildirildi ancak saldırılarla ilgili henüz net bilgiler ulaşmadı.

Sabah saatlerinde ülkenin doğusunda meydana gelen saldırıda, 1 emniyet müdürü ve 3 polis yaşamını yitirmişti. Kapise ilinde meydana gelen saldırıda, yol kenarına yerleştirilen bomba, emniyet müdürünün geçtiği sırada uzaktan kumandayla patlatılmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler