Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Abdüllatif Şener öğrenci oldu

Abdüllatif Şener öğrenci oldu

Abdüllatif Şener öğrenci oldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2941 Beğen : 0

Seçim sonrası siyaset sahnesinden uzaklaşan Şener, Cambridge'de ortaya çıktı. Abdüllatif Şener geçen Pazar günü Cambridge Üniversitesi'nde düzenlenen Alevilik konulu toplantının dinleyicileri arasında yer aldı.

AK Parti'nin kuruluşunda ve ilk iktidarında maliye kakanlığı yapan, daha sonra partiden ayrılarak Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener, son seçimlerde Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olmuş fakat seçilememişti.

Toplantı sonrası İngiltere Alevilik Merkezi ve Cemevi (İAKMC) Başkanı İsrafil Erbil ve etkinliğe katılan Alevilerle sohbet eden Şener, altı aylık bir kurs için Cambridge'te bulunduğu belirtti.

ETKİNLİKTE ALEVİLİK TANITILDI

Cambridge Üniversitesi'nde düzenlenen Alevilik konulu bir toplantıda, Türkiye Aleviliği anlatıldı, semah dönülüp, deyişler söylendi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin üniversitelerle gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Cambridge Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Alevilik anlatıldı.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi gençlik kolları tarafından düzenlenen toplantı Melek Tezcan ve Ali Tezcan kardeşlerin bağlama eşliğinde söyledikleri deyişlerle başladı.

Toplantıda, "Alevilik nedir?", "Alevilik ve Üniversiteler", "Üniversiteler arasında Alevi Network" şeklinde üç başlık ele alındı.

Öğretim üyesi Semih Savaşal ve İAKMC Başkanı İsrafil Erbil, Aleviliği genel olarak anlattı. Etkinlik, sunumlardan sonra Nefes müzik grubu ve Hüseyin Kaplan'ın söyledikleri deyişler ve semah dönülerek son buldu. Üniversite dışında gençler tarafından dağıtılan "Alevism" isimli kitapçık dikkat çekti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler