Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem ABD İsrail'i şoke etti!

ABD İsrail'i şoke etti!

ABD İsrail'i şoke etti!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1924 Beğen : 0

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde ABD Başkanı Barack Obama'nın önümüzdeki günler için bir görüşme talebinde bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu reddettiğini öne sürdü. Beyaz Saray'dan haberle ilgili jet yanıt geldi.

Haaretz'e konuşan İsrailli yetkili Netanyahu'nun Eylül ayı sonunda New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısının ardından Obama'yla görüşmek istediğini, hatta görüşme için Washington'a gitmeyi bile teklif ettiğini belirtti. Ancak Beyaz Saray'ın İsrail'e cevabı, "Başkan çok meşgul" oldu.

Bu iddia, iki ülkenin arasının İran'ın nükleer tesislerine yönelik olası bir İsrail saldırısıyla nedeniyle iyice açıldığı yönünde yorumlandı.

Haberden kısa bir süre önce Netanyahu, Beyaz Saray'ın İran'a kırmızı çizgiler çekmeye hazır olmaması halinde, İsrail'in saldırısını engellemeye hakkı olmadığını belirtmişti. İsrail Başbakanı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın "Yaptırımlara ve diplomasiye zaman tanınmalı" açıklamasına tepki olarak bu ifadeleri kullanmıştı.

"AYNI ANDA NEW YORK'TA OLMAYACAKLAR"

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Tommy Vietor, Obama'nın Netanyahu'yla görüşmek istemediği iddiasını reddetti. Vietor iki liderin bir araya gelemeyeceğini çünkü aynı zamanda New York'ta bulunamayacaklarını belirtti. Bununla birlikte sözcünün Netanyahu'nun Washington'a gitmeyi önerdiği yönündeki iddialara yanıt vermemesi soru işaretlerini artırdı.

Netanyahu'nun daha önce İsrail Başbakanı sıfatıyla ABD'ye yaptığı tüm ziyaretlerde Başkan'la bir araya gelmişti.

Obama taraftarlarının Netanyahu'nun ABD seçimlerine karışmasından ve Cumhuriyetçi aday Mitt Romney yönünde ağırlığını koymasından rahatsız olduğu, bunun da iki ülke arasında tansiyonu yükselten bir diğer faktör olduğu da son günlerde sıkça tartışılan konular arasında yer aldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler