Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 28 Şubat'ta üçüncü gözaltı dalgası

28 Şubat'ta üçüncü gözaltı dalgası

28 Şubat'ta üçüncü gözaltı dalgası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2000 Beğen : 0

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara ve Kars'ta emekli ve muvazzaf askerlerin evlerinde arama yapılıyor, 7'si muvazzaf 13 asker hakkında gözaltı kararı var. Hakkında gözaltı kararı olan ve evi arananlar arasında dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ve Batı Çalışma Grubu Kriz Masası’nda görevli emekli Korgeneral Yıldırım Türker de bulunuyor.

Orgeneral Türkeri evindeki aramanın ardından gözaltına alındı. Türkeri, 28 Şubat döneminde basın mensuplarına yönelik brifingleri veren tümgeneral olarak da biliniyor.
Operasyon kapsamında evi aranan emekli Korgeneral Yıldırım Türker de öğle saatlerinde gözaltına alındı. Türker, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma kapsamında Albay Yahya Kemal Yakışkan'ın da Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarındaki evinde arama yapılıyor.

Muvazzaf iki albayın Narlıdere askeri lojmanlarındaki evlerinde arama yapan polis, emekli albayın Karşıyaka'daki evinde de aramasını sürdürüyor. Arama yapılan albayların Mustafa Köseoğlu ile Mehmet Haşimoğlu olduğu belirtildi. Kars'ta da kimliği henüz açıklanmayan bir astsubayın oturduğu 14'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'na ait lojmanda askeri makamlar gözetiminde arama yapılıyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 13 kişiden Kars dışındaki 12'sinin isimleri ise şöyle:

"Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, emekli Korgeneral Yıldırım Türker, emekli Başçavuş Şeref Kavalalı, emekli Albay Atilla Kurtay, Mehmet Aygüner, emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen, muvazzaf subaylar ise Albay Lokman Ekici, Albay Kemal Yakışkan, Albay İsmail Hakkı Önder, Albay Mustafa Köseoğlu, Albay Mehmet Haşimoğlu, uzman Çavuş Adem Demir."

BAŞSAVCIVEKİLLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ
Bu arada, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından 28 Şubat Soruşturması kapsamında yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“CMK 250. madde ile yetkili ve görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, 2011/206 soruşturma sayılı dosyası kapsamında; kamuoyunda “28 Şubat” süreci olarak bilinen ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçu ile ilgili 5237 sayılı TCK'nın 312/1 (765 sayılı TCK'nın 147) maddesi kapsamında 24 Nisan 2012 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı doğrultusunda 25 Nisan 2012 günü saat 08.30 itibarıyla Ankara'da 6, İstanbul'da 2, İzmir'de 3, Kars'ta 1 olmak üzere toplam 12 ayrı adreste arama yapılmakta olup, 7'si muvazzaf, 6'sı emekli 13 şüpheli hakkında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından gözaltı kararı verilmiştir.”

Açıklamada, askeri mahallerdeki aramaların Cumhuriyet savcısı denetiminde, Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek, arama ve gözaltı işlemlerinin halen devam ettiği bildirildi. Açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürürlükteki hukuk kuralları çerçevesinde ve hukuka uygun olarak toplanan deliller hassasiyetle değerlendirilerek bahse konu kararlar işleme konulmuş olup, soruşturma aynı hassasiyetle sürdürülmektedir” denildi.

İLK İKİ DALGADA 26 KİŞİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında ilk operasyonda aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Çevik Bir de dahil 18 kişi tutuklanmıştı. İkinci operasyonda aralarında eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, Erol Özkasnak'ın da yer aldığı 8 kişi tutuklanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler