Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 28 Şubat'ın son izini tarihin tozlu raflarına gönderdik

28 Şubat'ın son izini tarihin tozlu raflarına gönderdik

28 Şubat'ın son izini tarihin tozlu raflarına gönderdik
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2184 Beğen : 0

Kamuoyunda “4+4+4” olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmasının ardından milletvekillerine yemek verdi.

Yemeğin sonunda milletvekillerine seslenen Başbakan Erdoğan, “Sizleri Genel Kurul’da yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı, ortaya koyduğunuz performansınızdan dolayı, mücadelenizden dolayı, özellikle de sabrınızdan metanetinizden dolayı gerçekten kalbi hislerle her birinizi tek tek tebrik ediyor, şahsım, ülkem ve milletim adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“DOĞRUSU BUGÜN BEN ÇOK DUYGULUYUM”
“Doğrusu bugün ben çok duyguluyum” diyen Başbakan Erdoğan, “TBMM, özellikle de sizler bugün bir kez daha tarih yazdınız. Tarihe silinmeyecek bir not düştünüz. Belki bunu biz anlamıyor olabiliriz ama inanıyorum ki gelecek kuşaklar, gelecek nesiller bunu anlayacaklar ve bizleri hayırla yad edecekler” ifadesinde bulundu.

Yasanın milletvekillerinin mücadelesi ile çıkarıldığına işaret eden Erdoğan, yasanın sadece milli eğitimi ilgilendiren bir yasa olmadığını ifade etti. Bu yasanın “Türkiye’de milli egemenliğin gerçek sahibinin kim olduğunu bir kez daha ispat etmiş bir yasa olduğunu” vurgulayan Erdoğan, “Çıkardığımız yasa Türkiye’de demokrasinin ne kadar ileri standartlara ulaştığının aynı zamanda ne büyük bir içtenlik kazandığının ispatı olan bir yasadır” ifadesinde bulundu.

“28 ŞUBAT’IN SON İZİNİ TARİHİN TOZLU RAFLARINA GÖNDERDİK”
Çıkan yasanın egemenliğin millete ait olduğu bir kez daha kayıt altına aldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ak Partiyi kurarken, 3 Kasın seçimlerine girerken sıkça tekrarladığımız ‘yeter, söz de karar da milletindir’ ifadesi bu yasanın çıkması ile bir kez daha anlam kazanmıştır. Baskıyla dayatmayla getirilen bir düzenlemeyi milletin vicdanını ve kendi vicdanınıza kulak vererek, demokratik yollarla düzelttiniz. Sizler azınlığın çoğunluğa hükmetmesinin bir eseri olan kesintisiz eğitimi milletin egemenliğini yüceltmek yolu ile tasrif ettiniz. Hani parlamentoda dediler ya diyorlardı ya ‘faşist, faşist, şu, bu’ asıl olan faşist bir baskı ile gelen düzenleme işte bugün tamamen demokratik bir yolla düzeltilmiştir. Bizler demokratik tarihimize kara bir leke olarak kazınmış, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat’ın son izini, 28 Şubat’tan 15 yıl sonra geri dönmemek üzere tarihin tozlu raflarına Allah’ın izni ile gönderdik.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler