Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 16 Türk adası Yunan işgali altında

16 Türk adası Yunan işgali altında

16 Türk adası Yunan işgali altında
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3728 Beğen : 0

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, işgal tablosunun 2004’ten beri geliştiğini belirterek “AKP, adaların işgalini niye görmezden geldiğini açıklamalı” dedi.


16 Türk adası işgal altında
Yunanlılar, 16 Türk adasını işgal etiği belirtiliyor. Buna göre, Yunanlıların yanı sıra 7 bin kilometrekare kıta sahanlığına ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’in (GKRY) el koyduğu kaydedildi. Demokrat Parti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, hükümetin bu işgale göz yumduğunu söyledi.

Gül’ün dönemi
YENİÇAĞ’a konuşan Ümit Yalım, Ege ve Akdeniz’deki adaların teker teker değil toptan elden çıktığını açıkladı. Ümit Yalım, işte işgal altındaki adaların Ege Denizi’nde Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Akdeniz’de ise Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin adalardan ilk vazgeçişinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu 2004 yılına denk geldiğini dile getiren Yalım, “2004 Yılı Türkiye açısından çok ilginç olayların yaşandığı bir yıldır. AKP Hükümeti, Kuzey Kıbrıs’ın verilmesi anlamına gelen Annan Planı’na açık destek vermiş ancak Nisan 2004’te Kıbrıs’ta yapılan referandumda Rum tarafının ’hayır’demesiyle Annan Planı uygulanamamıştır. 1 Mayıs 2004’te GKRY Avrupa Birliği’ne üye olmuştur” dedi. Yalım sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekim-Kasım 2004’te Eşek ve Bulamaç Adaları’nda inşaat faaliyetlerinin başladığı ve adaların Yunanlılar tarafından işgal edildiği tespit edilmiştir. AB Üyesi olan Yunanistan ve GKRY, Türkiye’yi veto etmemiş ve Türkiye 17 Aralık 2004’te AB’den müzakerelere başlangıç tarihi almıştır. Müzakere tarihi alabilmek için, adaların işgali görmezden mi gelindi.”

Hesabı verilmeli
Yalım, “Demokrat Parti tarafından, 2011 Yılı seçim döneminde, adaların işgali gündeme getirilmiş ve DP’den bir heyet Eşek ve Bulamaç Adalarına giderek adalardaki Yunan işgalini yerinde belgelemiştir. Yunanistan’ın,Eşek ve Bulamaç Adalarını iskana açtığı, adalarda belediye, polis ve ilk yardım teşkilatını kurduğu, adalara Yunan bayrağı çekildiği, silahlı asker, araç, gereç ve hücumbot yerleştirdiği tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı. Yalım şöyle devam etti: “Ege Denizi ve Akdeniz Yunan gölüne dönmüş, Megola İdea yani Büyük Yunanistan Projesi büyük mesafe almıştır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa AKP döneminde toprak kaybı yaşanmış, vatan bölünmüştür. TCK 302’de belirtilen fiil oluşmuştur. Başta Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül olmak üzere, AKP Hükümetlerinde bugüne kadar görev yapan Dışişleri Bakanları ve İçişleri Bakanları milletimize bunun hesabını vermelidir.”


İşte o adalar
Ümit Yalım, Ege Denizi’nde Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Akdeniz’de ise Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi’nin işgal altanda olduğunu belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler