Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 120 bin öğretmen daha alınacak

120 bin öğretmen daha alınacak

120 bin öğretmen daha alınacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2258 Beğen : 0

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2015 yılına kadar 120 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Bakan Dinçer, Eskişehir'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Branş öğretmenlerinin eksikleriyle ilgili zaman zaman şikayetler oluyor. Bunlar zamanla giderilecek mi?" sorusu üzerine Bakan Dinçer, şunları söyledi: "Aşağı yukarı yeni eğitim sistemiyle birlikte 160 bin civarında öğretmene ihtiyacımız vardı. Geçtiğimiz hafta içinde 40 bin öğretmenimizin atamasını yaptık. Şimdi yaklaşık 120 bin öğretmene ihtiyacımız var. Benim tahminim en geç 3 yıl içinde bakanlığın ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin norm kadroları doldurulmuş olacak."

Dinçer, "Eğitim Fakültesi mezunlarının KPSS'den muaf tutulması gibi bir düşünce var mı?" sorusuna da, "Hayır tam aksine KPSS'nin üzerine bir de alan sınavı yapacağız. Öğretmenlerimizi seçerken daha dikkatli bir süreci başlatmak için hazırlık yapıyoruz" cevabını verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler