Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Ukrayna'da dini cemaatlere özgürlük adımı

Ukrayna'da dini cemaatlere özgürlük adımı

Ukrayna'da dini cemaatlere özgürlük adımı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3376 Beğen : 0

Ukrayna'da Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, kabineden inanç özgürlüğü ve cemaatlerin daha rahat faaliyet göstermeleri için yasa tasarısı hazırlamasını istedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi'nden yapılan açıklamada Yanukoviç'in inanç ve dini örgütlere özgürlük getirecek bir kanun değişikliği yapmak istediği bildirildi. Yanukoviç'in gündeme getirdiği yasa tasarısı, dini idareler ve cemaatlerin katılımıyla hazırlanacak.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in talimatı üzerine 12 Aralık'tan sonra kurulacak kabinenin öncelikli işinin inanç özgürlüğü ve dini teşkilatlara elverişli çalışma şartları hazırlamak için gerekli kanunları hazırlamak olacağı belirtildi.

28 Ekim'de yapılan genel seçimlerinin arifesinde 17 Ekim'de ülkedeki bütün dinlerin temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden kabul eden Yanukoviç, bütün dinlere eşit mesafede olduğunu, yeni yasal düzenlemelerle ülkedeki bütün inanlara eşit hak ve fırsatları tanıyacaklarının garantisini vermişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler