Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Uçan Süpürge Canavarı Kilisesi üyesinde hukuk zaferi

Uçan Süpürge Canavarı Kilisesi üyesinde hukuk zaferi

Uçan Süpürge Canavarı Kilisesi üyesinde hukuk zaferi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3175 Beğen : 0

Kendisinin Uçan Süpürge Canavarı Kilisesi’nin bir üyesi olduğunu söyleyen 29 yaşındaki Çek Cumhuriyeti vatandaşı Lukas Novy, inançları gereği kafasına ‘makarna süzgeci’ takarak çektirdiği fotoğrafın sürücü ehliyetinde yer almasını sağladı.Makarna süzgecinin dini inancı olan ‘pastafaryan’lığın bir gereği olduğunu belirten Novy, mahkemelerden resmi makamların onayını aldıktan sonra, otomobil kullanmaya ‘psikolojik açıdan’ yeterli olduğunu ispatlaması için doktor raporu istendiğini ve bunu da yerine getirdiğini söyledi.

Merkezi ABD ’de yer alan Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi, inançlarında izin verilen tek dogmanın, dogmanın reddi olduğunu belirten bir inanç... İki yıl evvel de Niko Alm isimli Avusturyalı bir ateist, sürücü ehliyetindeki fotoğrafında başına ‘makarna süzgeci’ giyme izni elde etmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler